Varsovia un oras modern cu multe obiective turistice

1 minute, 19 seconds Read

Varsovia este unul din orasele cu cea mai rapida dezvoltare din Polonia. Este practic un site de constructii imens unde puteti vedea o “explozie” de investitii oriunde va uitati in jur.
Astazi puteti vizita Varsovia si va puteti bucura de hoteluri primitoare, cluburi, restaurante, si multe alte locuri ce exprima atat traditie, cat si modernitate, in acest oras ce inca abunda de trecutul sau istoric deosebit de bogat.
Daca vizitati Varsovia cel mai bine incepeti cu Orasul Vechi (Stare Miasto), unde centrul istoric al orasului a fost reconstruit. Aici veti gasi Catedrala Sf. Ion ce contine mormintele a numerosi cetateni distinsi ai orasului, cavaleri si regenti, si multe lucrari gotice de arta ale arhitectului Wit Stwosz. Puteti vizita de asemenea Castelul Regal, Biserica Sf. Ana, Muzeul de Istorie al Varsoviei, Barbican-ul si zidurile de aparare ale orasului.
Centrul Vechi din Varsovia a intrat in patrimonial UNESCO din anul 1980.
In Orasul Nou (Nove Miasto) puteti vizita Muzeul Maria Sklodowska-Curie, Biserica Sf. Cazimir, Biserica Sfantului Spirit, Palatul Sapieha.
In Varsovia exista si alte obiective turistice foarte interesante precum: Muzeul Fryderyk Chopin, Muzeul National de Arheologie, Muzeul Independentei, Muzeul de Vanatoare si Echitatie, Galeria Nationala de Arta Zacheta, Muzeul de Etnografie, Centrul de Stiinta Copernicus, Palatul si Gradinile Wilanow, Palatul Culturii si Stiintei, Palatul de pe Insula, Palatul Myslewicki, Castelul Ostrogski, Gradina Zoologica din Varsovia.
Daca aveti mai multe zile la dispozitie puteti vizita si localitati ce se afla in apropierea Varsoviei: Lowicz, Otwock, Plock, Pultusk.
Concluzionand, o vizita in capitala Poloniei va reprezinta o experienta placuta pentru oricine datorita atractiilor locale deosebit de variate si interesante.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.