Cum poti alege o cabana pentru o vacanta la munte?

author
2 minutes, 12 seconds Read

Vara sau iarna, vacantele la munte atrag numerosi calatori in cautare de o schimbare de peisaj, de activitati sportive sau de agrement si de privelisti care iti taie respiratia! Nu degeaba sunt in crestere rezervarile de cabane in inima statiunilor.

Dar atentie: pentru un sejur de neuitat, alegerea unei cazari confortabile si de calitate, fara a depasi bugetul, este un moment crucial in pregatirea vacantei. Cabana, autentica, calda si atat de exotica, este o solutie foarte populara pentru calatori!

Dar ce criterii trebuie sa verifici pentru a nu face o greseala atunci cand inchiriezi o cabana? Cu aceasta scurta enumerare, vei avea in minte toate punctele cheie pentru a alege cabana de vis si a trai o vacanta linistita.

Criteriul nr. 1: o cabana adaptata nevoilor si mijloacelor!

Prima intrebare: care este bugetul de care dispui?

La fel ca in cazul oricarei alte optiuni de cazare pentru vacanta, aceasta este intrebarea cheie in alegerea cabanei de munte: bugetul. In functie de sezon si de statiune, preturile variaza. Unele dintre cele mai cautate statiuni sunt mai scumpe decat altele mai putin turistice, dar la fel de fermecatoare. Aici depinde de tine sa gasesti un compromis intre dorinta pentru o vacanta la munte si mijloacele de care dispui.

Compara preturile cu atentie, tinand cont de toate serviciile oferite: locatia cabanei, mancarea si bautura oferite, activitatile asociate etc.

O solutie economica? Mergi in grup! Daca imparti costurile la numarul de calatori, vei gasi adesea locuri de cazare mai mari si mai confortabile decat daca ai merge singur sau in cuplu.

A doua intrebare: cine merge cu tine la munte?

Cine va merge in aceasta excursie la munte? Aceasta intrebare este evidenta, deoarece are un impact major asupra alegerii cazarii, mai ales daca calatoresti in grup.

Retine ca unele cabanele tipice de munte sunt suficient de mari pentru a gazdui grupuri si familii. Nu uitati sa verifici:

-numarul de dormitoare, precum si modalitatile de dormit daca mergi cu un grup sau cu prieteni.

-numarul de metri patrati pe persoana, care va da o indicatie cu privire la confortul cazarii. Orice spatiu mai mic de 8 metri patrati pe persoana se va simti inghesuit.

-serviciile si confortul oferite de cazare (semineu, bucatarie complet utilata, zone de relaxare…)

proximitatea activitatilor care corespund calatorilor: activitati de familie in cazul in care calatoresc copii, proximitatea partiilor daca calatoresti pentru schi etc.

-numarul de toalete sau bai din locuinta. Atunci cand mergi cu un grup de prieteni sau de adolescenti, acesta este intotdeauna un criteriu important!

Toate aceste intrebari vor aparea in mod inevitabil la un moment dat: cel mai bine este sa le ai in vedere atunci cand alegi cazarea!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.