bulgaria2

Vacanță în Bulgaria: Plaje izolate sau populare – care sunt mai frumoase?

3 minutes, 13 seconds Read

bulgaria2Bulgaria este de mulți ani o alegere populară în rândul turiștilor români și nu numai, pentru raportul calitate-preț foarte bun pe care îl oferă.

Sunt turiști care aleg un sejur in Bulgaria pe timp de iarnă pentru stațiunile de ski precum Bansko, însă majoritatea optează pentru o vacanță în Bulgaria datorită plajelor întinse și curate pe care le poți găsi aici.

Când vine vorba vacanțele de vară petrecute în Bulgaria, există mai multe categorii de turiști – în principal sunt cei care sunt în căutarea unor plaje izolate, liniștite și deloc aglomerate sau cei care preferă stațiunile și plajele animate, cu viață de noapte și multe ocazii de distracție.

Care sunt plajele izolate din Bulgaria

Pentru iubitorii de mare și soare care își doresc în același timp liniște și intimitate, există destul de multe variante de care se pot bucura.

• • Sozopol – una dintre cele mai vechi stațiuni de pe litoralul bulgăresc, Sozopol este și una dintre cele mai romantice și apreciate pentru arhitectura deosebită.

Orașul e unul liniștit, la fel sunt și plajele pe care le mai însuflețesc barurile și restaurantele din zonă. Gurmanzii vor fi foarte fericiți aici pentru că mâncarea este delicioasă.

Plajele completează atmosfera orașului și sunt curate, cu nisip fin, o apă a Mării Negre curată și ea și liniștită, numai bune pentru câteva zile de relaxare.

• • Ahtopol – deși se află la o distanță mai mare de România, mai exact aproape de granița cu Turcia, Ahtopol e o stațiune care merită drumul până acolo.

Vezi si:  Producator lenjerie de pat din damasc si bumbac alb

Prețurile sunt ceva mai ridicate decât în restul stațiunilor, dar dacă vă doriți să aveți parte de un sejur în Bulgaria foarte liniștit, cu câteva locuri demne de fotografii de revistă, precum farul aflat pe stâncă, una dintre principalele atracții ale zonei.

• • Tyulenovo – mai izolat decât într-un sat cu sub 50 de locuitori probabil că nu se poate. Așa este Tyulenovo – o localitate aflată la 57 de kilometri de Vama Veche, unde plajele sunt stâncoase.

Apa are o culoare superbă de smarald și deși nu sunt plaje cu nisip în zonă, iubitorii de sărituri în apă vor fi foarte încântați de zonă.

Daca optezi pentru un sejur Bulgaria 2021, iată ceare sunt plajele populare

Iubitorii de distracție au și ei de unde alege atunci când plănuiesc o vacanță în Bulgaria.

• • Cacao Beach – aflată în stațiunea Sunny Beach, această plajă este foarte cunoscută pentru petrecerile cu DJ care deja sunt o tradiție.

Plaja are 8 kilometri lungime de nisip fin cu dune naturale și apă curată și lină, iar gama de activități sportive și nu numai pe care le poți avea aici este una foarte vastă.

• • Marina Dinevi Beach – situată în stațiunea St. Vlas, zona este formată dintr-un port pentru iahturi și pare a fi destinată celor în căutare de lux și condiții dintre cele mai bune.

• • Plaja a primit distincția de Blue Flag beach datorită curățeniei, atât a apei cât și a nisipului.

Multe hoteluri, centre SPA și restaurante din zonă sunt gata să îi răsfețe pe cei mai pretențioși turiști.

Vezi si:  Destinde-te cateva zile in frumoasa localitate Ramnicu Valcea!

• • Nisipurile de Aur – plaja ce poartă numele uneia dintre cele mai populare stațiuni bulgărești este printre cele mai populare în rândul tinerilor.

Aici găsești foarte multe variante de cazare, mulți turiști străini și o multe locuri în care să te poți distra, pentru toate preferințele.

Indiferent cum îți place să îți petreci vacanța, cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine în Bulgaria.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.