Madrid – un oras cosmopolit

1 minute, 21 seconds Read

Aflat  in centrul geografic al Spaniei, Madridul este capitala acesteia din anul 1561 si cel mai mare oras, cu peste 6 milioane de locuitori.

Madridul satisface multi turisti in special datorita unei mostenirii culturale bogate, dar si a locurilor de distractii, foarte multe la numar in acest oras .

Capitala Spaniei are multe atractii turistice precum Catedrala Almudena, Plaza Maior, Porta del Sol, Parcul Retiro, Palacio de Santa Cruz, Plaza Espania, Poarta Alcala, Teatrul regal si Palatul Regal.

Iubitorii de arta si cultura neaparat trebuie sa viziteze Muzeul Prado ce gazduieste una din cele mai mari galerii din lume, expunand lucrari de Velazquez, Goya sau El Greco, si centrul de Arta Reina Sofia ce adaposteste lucrari contemporane precum binecunoscuta „Guernica” a lui Pablo Picasso.

Alte obiective turistice ce nu ar trebui ratate daca va aflati in Madrid: Muzeul Naval, Plaza del Oriente, Casa lui Lope de Vega, Muzeul Thyssen-Bornemiza.

Daca aveti copii , acestia se vor simtii cel mai bine in parcul de distractii Casa del Campo  unde aveti multe de facut chiar si dumneavoastra adultii, dar si la Gradina Zoologica ce sa afla in imediata apropiere a acesteia.

Iubitorii sportului pot vizita grandiosul stadion Santiago Bernabeu unde  pot admira nenumaratele trofee pe care clubul Real Madrid  le-a castigat de-a lungul anilor, si nu numai.

Daca stati mai multe zile in Madrid puteti vizita palatul El Escorial ce se afla la numai 45 km de capitala Spaniei in Sierra de Guadarrama. El Escorial este in acelasi timp o manastire, un palat regal, un muzeu, dar si o scoala.

Vezi si:  Descopera obiectivele turistice din Moscova

Concluzionand, putem spune ca sunt foarte multe motive  pentru a vizita Madridul –  acest oras cosmopolit, indiferent de anotimp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.