hotadebucatariecriteriideselectie

Hota de bucătărie: criterii de selecție

3 minutes, 16 seconds Read

hotadebucatariecriteriideselectieHota de bucătărie îmbunătățește calitatea aerului din încăpere, controlează excesul de căldură și este soluția ideală pentru a îndepărta fumul, aburul și mirosurile cu potențial deranjant pe care le pot emana unele preparate (de exemplu preparatele pe bază de usturoi, pește etc.).

Tocmai de aceea este foarte important ca atunci când alegem hote de bucătărie să ținem cont de câteva criterii de selecție importante, care ne vor ajuta să optăm pentru cea mai bună alternativă.

În cele ce urmează îți prezentăm, așadar, principalele criterii de care e bine să ții cont atunci când decizi că a venit vremea să înlocuiești vechea hotă cu un produs nou și modern.

Funcțiile hotei: cu cât sunt mai performante, cu atât mai bine

Un prim criteriu de care trebuie să ții cont vizează versatilitatea funcțiilor disponibile. De exemplu, este important ca hota aleasă să aibă mai multe trepte de viteză. Ideal ar fi să alegi produse care au măcar trei trepte reglabile de absorbție a mirosurilor, fumului și aburului care se formează în bucătărie. În acest fel vei putea controla hota în funcție de cât de mult alegi să gătești.

De asemenea, este bine să știi că există și hote cu senzori care detectează automat nivelul de absorbție și care ajustează setările fără ca tu să mai intervii.

Nivelul de zgomot: cum știi că ai ales un model silențios?

În general, zgomotul pe care îl face o hotă de bucătărie nu depășește 55 de decibeli, cu un prag minim de 45. Nivelul de zgomot depinde de tipul și numărul motoarelor, dar și de treapta de viteză.

Vezi si:  Cum alegem masina de facut paine perfecta

Nu de puține ori, însă, persoanele care nu au experiență în domeniu te pot sfătui să alegi o hotă cu două motoare, însă adevărul este că, dacă îți dorești o hotă mai silențioasă, trebuie să optezi pentru o alternativă cu un singur motor. Acest lucru este valabil mai ales dacă alternativa aleasă este brushless. Modelele brushless produc mult mai puțin zgomot decât hotele clasice, așa că pot fi opțiunea ideală mai ales pentru persoanale care au o bucătărie open-space, de exemplu.

Stilul hotei: clasică, retractabilă, piramidală sau downdraft?

Pe lângă hota clasică, pe care o regăsim în majoritatea caselor, în comerț mai găsești și hote retractabile sau telescopice (care pot fi camuflate în mobilier și, în plus, sunt extensibile), hote în forma de litera T (cu un design compact, elegant și potrivit pentru spațiile mai mici), hote piramidale (prinse în tavan și specifice mai ales spațiilor din HoReCa) și hote downdraft (încorporate în blat și perpendiculare pe plită).

Evident, cea mai bună alegere pe care o poți face este aceea care se potrivește cel mai bine spațiului de care dispui, designului încăperii și preferințelor personale.

Bugetul disponibil

Nu în ultimul rând, ar trebui să încerci să alegi un produs de calitate, care să se încadreze, însă, și în bugetul disponibil. Hotele nu au, în general, prețuri foarte piperate, însă dacă optezi pentru un model dintr-o gamă premium, semnată de un producător foarte renumit, atunci lucrurile se pot schimba.

Dacă îți faci timp să studiezi în detaliu toate variantele disponibile și să compari diferite produse, cu siguranță vei reuși să găsești cea mai bună variantă pentru bugetul disponibil.

Vezi si:  Transformarea ansamblurilor de siguranta pentru case

Așadar, cele de mai sus sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi o hotă de bucătărie. De asemenea, nu uita să iei în considerare și stilul de amenajare al bucătăriei, precum și capacitatea de absorbție a hotei, tipurile de filtre și configurația spațiului. Succes!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.