email-de-multumire

Cum sa raspundeti la o respingere a unui loc de munca

3 minutes, 48 seconds Read

email-de-multumirePrimirea unui e-mail de respingere a locului de munca poate fi o provocare emotionala si dificil de gestionat. Mai degraba decat sa stergeti e-mailul si sa va ocupati de ziua dvs., ar trebui sa stiti cum sa raspundeti la un e-mail de respingere a locului de munca, trimitand un raspuns care sa va exprime recunostinta si sa solicitati luarea in considerare pentru pozitiile viitoare. Aflati mai multe despre cum sa raspundeti la un e-mail de respingere a postului si sa examinati un sablon pentru a va ajuta sa scrieti un raspuns profesional.

De ce este important sa raspunzi la un e-mail de respingere a postului

Se poate simti provocator sau descurajant sa raspunzi la un e-mail de respingere a locului de munca, mai ales daca ai simtit ca ai participat la interviu si consideri salariu brut necorespunzator. Este important sa creati un raspuns profesional catre managerul de angajare, mai ales daca ati fost supus catorva interviuri cu acestia. Chiar daca nu ati obtinut slujba, s-ar putea sa va vada in continuare ca un candidat puternic si s-ar putea sa va considere pentru alte oportunitati. Iata cateva motive obisnuite pentru a raspunde la un e-mail de respingere a postului:

Va arata profesionalismul: Raspunsul la un e-mail de respingere si multumirea intervievatorului pentru timpul acordat pot arata ca sunteti profesionist si politicos, ceea ce ii poate impresiona.

Conduce la potentiale oportunitati cu compania: daca oferiti un raspuns politicos si atent, aceasta ii poate aminti intervievatorului cat de profesionist si impresionant ati fost in timpul interviului. Este posibil sa va salveze CV-ul si sa va tina cont de orice oportunitati viitoare pentru care cred ca ati putea fi o potrivire chiar mai buna.

Va permite sa obtineti feedback cu privire la abilitatile dvs. de interviu: Cand va creati raspunsul, solicitati feedback cu privire la performanta interviului si a salariului. Pentru a cunoaste cu exactitate suma de bani pe care trebuie sa o ceri intra pe calcul salariu net pentru a face mai multe simulari. Acest lucru va poate ajuta sa aflati ce faceti bine si ce tehnici de interviuri sa imbunatatiti pentru a va ajuta sa-l identificati pe urmatorul.

Ce trebuie sa includa intr-un raspuns puternic de respingere a locurilor de munca

Raspunsul dvs. de respingere a locului de munca ar trebui sa fie scurt si placut, deoarece va exprimati profesional dezamagirea ca nu castigati rolul, aprecierea pentru oportunitate si recunostinta pentru faptul ca ati auzit de la ei. Elementele care trebuie incluse in e-mailul de raspuns la respingerea postului includ:

  • Un salut formal
  • Una sau doua propozitii multumindu-le pentru consideratie
  • O propozitie sau doua care iti exprima dezamagirea pentru ca nu ai primit rolul
  • Cateva propozitii care cer sa fie luate in considerare pentru oportunitati viitoare
  • O inchidere si o semnatura profesionala

Luati cateva momente pentru a reflecta la interviul dvs. inainte de a-ti scrie raspunsul la respingerea locului de munca, ia-ti un moment sa respiri si sa reflectezi asupra respingerii tale. Procesul de cautare a unui loc de munca poate fi uneori coplesitor, deci luarea unei pauze si acordarea de asigurari pozitive inainte de a raspunde va pot ajuta sa reflectati la interviu si sa raspundeti la e-mail cu o dispozitie sau o energie mai pozitiva.

Exprima-ti recunostinta pentru oportunitate. Incepeti-va e-mailul cu un salut si o salutare profesionala. Apoi, incepeti e-mailului cu un mesaj care sa ateste aprecierea dvs. pentru sansa de a lua un interviu cu compania. Exprimarea recunostintei lor le aminteste cat de politicos sunteti.

Mentionati pe scurt dezamagirea dvs. de a nu primi rolul. Bineinteles, esti dezamagit asa ca este in regula sa exprimi asta. Exprimati pe scurt dezamagirea cu una sau doua propozitii rapide. Mentionarea acestei dezamagiri spune angajarea managerilor ca ati fost interesat de rol si v-ati bucurat de companie. Mentinerea scurta a acestei sectiuni va ajuta sa pastrati un ton pozitiv pe tot e-mailul.

Spuneti-le ca sunteti inca deschis la orice roluri viitoare. Explicati-i managerului de angajare ca v-a placut sa aflati despre companie si ati dori sa fiti luat in considerare pentru orice roluri viitoare pe care le-ar putea avea disponibile. Acest lucru le aminteste sa pastreze CV-ul pentru mai tarziu si sa-l faca referire atunci cand apare o pozitie care se aliniaza bine cu abilitatile si experienta ta.

Solicitati feedback despre performanta interviului. O modalitate excelenta de a obtine o opinie profesionala cu privire la abilitatile dvs. de interviu este sa solicitati feedback de la managerul angajator. Intrebati politicos daca ati facut ceva in timpul interviului dvs. care s-a confruntat cu managerul de angajare si ce abilitati cred ca ati putea imbunatati.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.