Planurile de dezvoltare Blue Air pe 2012

author
1 minute, 49 seconds Read

In 2012, Blue Air urmareste sa isi mareasca flota cu inca doua aeronave Boeing 737-400, prima aeronava va opera zboruri pe Aeroportul Baneasa pana cand compania isi va muta baza pe Otopeni. Cea de-a doua aeronava va transporta pasageri din aprilie-mai.

In 2011 cifra de afaceri a companiei aeriene s-a redus cu 9% fata de 2010, fiind de numai 14,9 milioane de euro. Aceasta scadere este direct proportional si cu diminuarea capacitatii de operare cu 20%, astfel, in 2011 Blue Air a operat cu doar 6 avioane, fata de 2010 cand a operat cu 9 aeroneva.

La inceputul anului 2011 asteptarile companiei erau ca cifra de afaceri sa atinga valoarea de 160 milioane de euro, un plus de 5% fata de 2009, cand a avut o cifra de afaceri de 150 milioane de euro, insa aceste prognoze nu s-au adeverit. Gradul mediu de incarcare in 2011 a fost de 91%, fata de 2010 a fost de 72%. Oficialii Blue Air au anuntat si ca au transportat in jur de 1,4 milioane de pasagari anul trecut.

In luna ianuarie a acestui an, oficialii Blue Air au anuntat ca business-ul se va majora cu 3-4% prin cresterea flotei si marirea frecventei de zboruri.

Anul acesta au introdus deja o aeronava Boeing 727-400 si au in vedere introducerea unei a doua aeronave foarte curand, astfel flota companiei va fi de 8 aeronave. Cele 8 aeronave sunt puse la dispozitia pasagerilor din Bucuresti, cat si a celor din Bacau. Urmatoarea aeronava va fi achizitionata in aprilie-mai.

Conducerea Blue Air are in plan ca o aeronava dintre cele existente in flota, aeronava cu capacitatea cea mai mica sa fie mutate pe cursele charter, avand in vedere cererea care deja exista.

Printre noile destinatii de vara, compania a anuntat ca va introduce Venetia (Aeroportul Marco Polo), dinspre Bucuresti si Bacaru, pe durata orarului de vara.

O data cu mutarea pe Otopeni, Blue Air va opera cu sase aeroneve pentru cca. 80-85 de zboruri pe saptamana, iar 3 aeronave vor opera de pe Bacau.

Oficialii Blue Air au mai anuntat ca in prezent se afla in negocieri pentru a isi extinde operatunile intr-o alta tara, aproape de Romania, din aceasta tara.

In 2011, Blue Air si competitorul sau numarul 1 Wizz Air, au vandut peste 11milioane de bilete de avion, o crestere cu 15% fata de anul trecut.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.