Planurile de dezvoltare Blue Air pe 2012

author
1 minute, 49 seconds Read

In 2012, Blue Air urmareste sa isi mareasca flota cu inca doua aeronave Boeing 737-400, prima aeronava va opera zboruri pe Aeroportul Baneasa pana cand compania isi va muta baza pe Otopeni. Cea de-a doua aeronava va transporta pasageri din aprilie-mai.

In 2011 cifra de afaceri a companiei aeriene s-a redus cu 9% fata de 2010, fiind de numai 14,9 milioane de euro. Aceasta scadere este direct proportional si cu diminuarea capacitatii de operare cu 20%, astfel, in 2011 Blue Air a operat cu doar 6 avioane, fata de 2010 cand a operat cu 9 aeroneva.

La inceputul anului 2011 asteptarile companiei erau ca cifra de afaceri sa atinga valoarea de 160 milioane de euro, un plus de 5% fata de 2009, cand a avut o cifra de afaceri de 150 milioane de euro, insa aceste prognoze nu s-au adeverit. Gradul mediu de incarcare in 2011 a fost de 91%, fata de 2010 a fost de 72%. Oficialii Blue Air au anuntat si ca au transportat in jur de 1,4 milioane de pasagari anul trecut.

In luna ianuarie a acestui an, oficialii Blue Air au anuntat ca business-ul se va majora cu 3-4% prin cresterea flotei si marirea frecventei de zboruri.

Anul acesta au introdus deja o aeronava Boeing 727-400 si au in vedere introducerea unei a doua aeronave foarte curand, astfel flota companiei va fi de 8 aeronave. Cele 8 aeronave sunt puse la dispozitia pasagerilor din Bucuresti, cat si a celor din Bacau. Urmatoarea aeronava va fi achizitionata in aprilie-mai.

Conducerea Blue Air are in plan ca o aeronava dintre cele existente in flota, aeronava cu capacitatea cea mai mica sa fie mutate pe cursele charter, avand in vedere cererea care deja exista.

Vezi si:  Ce o sa vizitati in vacanta in Muntenegru?

Printre noile destinatii de vara, compania a anuntat ca va introduce Venetia (Aeroportul Marco Polo), dinspre Bucuresti si Bacaru, pe durata orarului de vara.

O data cu mutarea pe Otopeni, Blue Air va opera cu sase aeroneve pentru cca. 80-85 de zboruri pe saptamana, iar 3 aeronave vor opera de pe Bacau.

Oficialii Blue Air au mai anuntat ca in prezent se afla in negocieri pentru a isi extinde operatunile intr-o alta tara, aproape de Romania, din aceasta tara.

In 2011, Blue Air si competitorul sau numarul 1 Wizz Air, au vandut peste 11milioane de bilete de avion, o crestere cu 15% fata de anul trecut.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.