Insulele din Marea Mediterana, din port in port

author
1 minute, 28 seconds Read

Marea Mediterana ascunde o multime de comori pe care este pacat sa nu le descoperi. Nu ezita sa te imbarci la bordul unui vapor pentru a naviga spre Corsica sau spre Baleare.

De la Corsica spre Baleare
Mica bijuterie in inima Mediteranei, Corsica este o destinatie vedeta cand vine vorba despre vacanta. Este o insula frumoasa, un pamant incantator si surprinzator totodata. Un mozaic de peisaje naturale, cu constraste multiple, intre lacuri, golfuri marginite de ape cristaline si maracinisuri impenetrabile. Fara sa uitam de patrimoniul sau, de obiceiuri sau de gastronomia bogata in orice anotimp.
Putin mai la sud, ajungem in Baleare. Mallorca, care gazduieste capitala arhipelagului, le rezerva turistilor o multime de surprize datorita bogatiei sale culturale si reliefurilor pitoresti. Formidabila arhitectura regasita in Parma ne duce intr-o calatorie de-a lungul secolelor, in timp ce extraordinarele golfuri ne asteapta. Menorca, mai traditionala insa clasata in patrimoniul biosferei Unesco fascineaza prin splendoarea plajelor sale, a parcurilor naturale, prin multitudinea de parcuri preistorice. Ibiza este fara indoiala cea mai intriganta din insule, datorita constrastelor oferite.

Comorile italiene
Imagineaza-ti un mic colt de paradis in care tufisurile parfumate flirteaza cu apele de culoarea turcoaz, intre Corsica si Italia. Imagineaza-ti o insula in care locuitorii sunt caldurosi si primitori. Insula Elba, caci despre ea este vorba, este bogata in culori si parfumuri.
Sardinia, una din insulele din Mediterana cu farmec aparte ne rezerva o multime de surprize in timpul unei vacante. Extrem de populara in randul italienilor datorita plajelor superbe, Sardinia ofera un litoral care taie respiratia. Apa este calda si limpede, coasta este variata, adapostind faleze, grote submarine si o multime de plaje cu nisip fin. Sicilia este cunoscuta in special pentru Etna, cel mai inalt Vulcan din Europa si unul din cei mai activi din lume.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.