Cum alegem cele mai bune locuri in avion?

author
3 minutes, 10 seconds Read

Calatoriile cu avionul sunt obositoare. Unii se plang ca le e frica, altii alearga mult prin duty-free si ajung in avion vlaguiti; multi sunt deranjati de locurile incomode, rigide, ori de mancarea servita in avion sau chiar de colegii de calatorie care nu cunosc anumite reguli.

Fișier:Airbus A320 Wizz Air in Katowice Airport.jpg

Se stie ca biletele de avion pot fi rezervate cu mult timp inainte – mai putin de un an, iar pretul se reduce cu cat sunt rezervate mai din timp. Companiile mari, cu traditie ofera mai multe facilitati fata de celelalte. De exemplu companiile de linie ca Tarom, AlItalia, Emirates, Egipt Air ofera mancare calda foarte buna, si bauturi la cerere. Zborurile sunt foarte frecvente (Paris, Amsterdam, Londra, Roma, Bruxelles, etc). Companiile low cost ca Wizz Air, Easy Jet, CarpatAir, Blue Air, ofera servicii contracost (un sendvis cald, cu bauturi racoritoare, cafea, ceai).

Locurile pot fi alese cu 30 de ore inainte de zbor cu noua optiune „online check in”. Dand un „search” pe google, scriind doar numarul zborului si numarul de identificare al biletului veti putea sa va rezervati locul pe care il preferati. Asta doar in cazul in care biletele sunt cumparate de dinainte de a face aceasta operatiune. Va va aparea o schema a navei, locurile fiind impartite pe 3 zone. Locurile ocupate nu pot fi rezervate de alte persoane, celelalte fiind accesibile in limita in care sunt disponibile. Locurile din dreptul usilor de pe aripa au spatiu mai mare si costa cu aproximativ 30 de euro mai mult decat celelalte. De obicei persoanele inalte prefera aceste locuri, deoarece exista spatiu suficient pentru o pozitie relaxanta a picioarelor.

Vezi si:  Am călătorit în cele mai bune condiții cu Happy Tour Goup

Locurile preferate sunt cele de la geam, pentru ca ofera o panorama impresionanta. Se poate observa relieful amanuntit, exact ca pe harta, dand indicii si despre locul deasupra caruia se calatoreste. Exista si dezavantaje: iesirea pana la toaleta necesita deranjul a una sau doua persoane. Zborurile lungi sunt obositoare, si spatiul de langa fereastra este mai mic, putand da senzatia de claustrare. Sunt unele persoane care nu prefera locul de la geam deoarece li se ofera astfel o dimensiune reala a inaltimii la care se zboara, privitul pe geam creinadu-le un real disconfort. Pentru aceasta exista posibilitatea de a acoperi geamul cu parasolarul. Cei de la margine sunt avantajati, putand sa intre si sa iasa fara sa deranjeze pe nimeni, si de asemenea, sa umble la locurile in care sunt stocate bagajele de mana. Exista, oricum, intelegere intre persoanele de pe fiecare loc, sau cel putin ar trebi sa fie.

Pentru a nu deranja prea des pe colegii de scaune, ar trebui sa aveti alaturi un minim necesar, care sa nu iasa in evidenta: ochelarii, o revista (ce pot fi stocate in buzunarul din fata scaunului), un aparat mic, gen i-pod, mp3, cu care sa ascultati muzica in timpul zborului (nu si al decolarii sau aterizarii). Nu cred ca este necesar sa punctam ideea de inchidere a telefonului pe timpul zborului. Acest gadget se inchide in primul rand pentru siguranta zborului, si-apoi pentru confortul celorlalti. Nu ar fi placut sa ascultam o convorbire telefonica lunga, eventual zgomotoasa a unui coleg de zbor.

In general, pentru un zbor placut, trebuie respectate toate regulile impuse de insotitorii de zbor. Scaunele nu trebuie coborate pe spate prea tare, fiind foarte deranjant pentru cel din spate. Si mai deranjant este atunci cand aceasta i se intampla celui care sta pe ultimul loc de pe coada, pentru ca i se restrange considerabil spatiul, la un moment dat dandu-i impresia de sufocare.

Vezi si:  Atentie soferi!! Limita de viteza din Mamaia s-a micsorat!

Tinuta trebuie sa fie decenta in avion, si totusi comoda. Tinuta de sport (adidasi, pantaloni de trening) este considerata nepotrivita, deoarece este, totusi, un cadru oficial. A te descalta este considerat o impolitete, si semn de proasta crestere, la fel ca si ascultarea muzicii astfel incat sa poata fi auzita prin casti de catre ceilalti.

Zbor placut!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.