Paste 2013 – unde sa-l petreci

2 minutes, 39 seconds Read

Suntem destul de aproape de Sarbatoarea de Paste din 2013 si sigur sunt inca destul de multi cei care nu s-au hotarat ce vor face in aceasta mica vacanta pentru a sarbatorii cat mai frumos si pentru a scapa de rutina unei zile obisnuite.

Cea mai buna optiune daca vrei sa cheltui cat mai putin, sa ai ce vedea in materie de obiective turistice, sa simti in acelasi timp sarbatoarea Pastelui aproape de suflet si sa ai parte de liniste si verdeata, inconjurata de natura verde, cea mai buna destinatie in cazul asta este orasul Horezu. In aceasta zona se gaseste cea mai mare concentrare de biserici si manastiri din tara. Fiecare cu povestea si istoria ei. Noi iti spunem pe scurt, in articolul asta, despre trei dintre aceste lacasuri de cult, tu poti afla oricand mai multe lucruri cautand detalii pe internet sau ajungand pana la fiecare dintre ele. Gasesti nenumarate pensiuni in Horezu care te vor caza pentru cat ai nevoie ca sa reuseti sa vezi aceasta minunata zona a tarii, de care prea putini stiu inca.

Manastirea Horezu – a capatat numele de Horezu datorita pasarilor denumiti huhurezi, pasari de noapte care se auzeau de la lasatul serii pana la rasarit in timpul constructiei manastirii. Aceasta a fost construita pe timpul noptii pentru ca turcii sa nu vada agitatie pe timpul zilei si sa nu isi dea seama ca se ridica un lacas de cult ortodox. In felul acesta, amenintarea pentru aceasta biserica a scazut mai mult, chiar daca constructorii au fost nevoiti sa munceasca nopti la rand, cu dificultate, din cauza absentei lumnii.

Vezi si:  Cazare pe litoral in statiunea Mamaia

La Manastirea Arnota se afla mormantul domnitorului Matei Basarb, domnitor sub care Tara Romaneasca a cunoscut o puternica inflorire culturala. Aceasta a fost ctitoria preferata a domnitorului si datorita acestui lucru, in aceasta manastire se gaseste unul dintre cele mai bine pastrate portrete de domnitor. Ctitoria pastreaza si astazi portretele domnitorului si pe cel al sotiei acestuia la loc de mare cinste.

Manastirea ridicata in pestera, este o constructie destul de mica dar cu o incarcatura istorica si emotionala puternica. Calugarii romani au construit aceasta mica biserica in pestera pentru a se putea ruga in liniste si pentru a feri lacasul de invaziile turcesti care in mod sigur nu ar fi permis existenta unei constructii bisericesti in apropierea lor.

Pentru a vizita acest monument istoric ai nevoie in primul rand de multa rabdare si vointa. Chiar daca se afla la doar un kilometru de parcurs pe jos, de manastirea Bistrita, drumul stancos iti prilejuieste numeroase incercari. Chiar daca nu vorbim de o constructie spectaculoasa din punct de vedere al marimii sau al arhitecturii, mica biserica adanceste credinta prin simpla ei situare la doar 30 m deasupra nivelului apei.

Multe altele ai de vazut in zona Horezu, dincolo de toate bisericile si manastirile pe care cu siguranta nu le vei uita si le vei spune si altora despre ele, mai sunt numeroase alte obiective turistice atat in oras cat si in afara lui. Tot ce ai de facut este sa cauti cateva oferte de cazare in Horezu. Cea mai simpla metoda este sa cauti pe internet pensiune Horezu si sa faci comparatie intre ofertele pe care le gasesti.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.