Cele mai cunoscute orase turistice din nord-vestul Romaniei

1 minute, 52 seconds Read

Crisana sau zona de nord-vest a tarii noastre este o zona cu un potential turistic foarte bun datorita locurilor mirifice ce se regasesc aici, locuri ce te imbie la calm si relaxare. Aceasta regiune cuprinde in total sase judete: Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

Oradea, unul dintre cele mai frumoase orase din tara este situat pe raul Crisul Repede, undeva foarte aproape de granita cu Ungaria. Orasul este cunoscut de multa lume datorita statiunilor balneare Felix si Baile 1 Mai care se gasesc in imediata apropriere a orasului (8 kilometri, respectiv 4 kilometri). Printre cele mai cunoscute atractii turistice din Oradea se regasesc:

  • Palatul Vulturul Negru care este construit intre anul 1907-1908 de catre arhitectii oradeni Komor Marcell si Jakob Dezso;
  • Cetatea Oradea a fost ridicata intre anii 1570-1618 de cativa arhitecti italieni.

Un alt oras la fel de frumos si placut precum orasul Oradea este Satu Mare. Acest oras este unul destul de linistit find situat pe harta Romaniei in mijlocul judetelor Maramures, Salaj si Bihor si este delimitat in partea de nord cu Ungaria si in parte de vest cu Ucraina. Pozitionarea exacta a orasului, precum si distantele rutiere fata de alte orase o puteti vedea consultand site-ul www.harta-romaniei.ro. Datorita faptului ca este un oras aproape de doua frontiere, Satu Mare, are legatura rutiera cu Ungaria pe la vama Petea si cu Ucraina pe la vama Halmeu.

Pentru alte informatii privind drumurile care duc pana aici puteti sa aruncati un ochi peste harta rutiera de pe site-ul mai sus mentionat.
Cele mai importante obiective turistice din Satu Mare sunt:

  • Statuia Capitolina ii prezinta pe fratii Romulus si Remus care sunt alaptati de o lupoaica.
  • Sinagoga din Satu Mare a fost ridicata in stil maur si infatiseaza o fatada tripartita iar in apropiere se situeaza casa de rugaciune cu templul.
Vezi si:  Redescoperiti frumustetile Romaniei

Orasul Cluj este unul dintre cele mai importante orase din tara alaturi de Iasi, Bucuresti, Constanta si Timisoara si Tulcea, fiind un oras plin cu monumente istorice si un oras simbol al Crisanei datorita faptului ca se afla situat la incrucisarea unor drumuri de interes national si international. Atractiile turistice ale Clujului sunt:

  • Statuia lui Matei Corvin care a fost facuta de sculptorul Janos Fadrusz si dezvelita in anul 1902
  • Biserica Sfantul Mihail

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.