Un pas mai departe de banalul horoscop – pietrele zodiac

1
2 minutes, 10 seconds Read

Pentru pasionatii de horoscop, astrologie si zodiac, domeniile de interes par vaste si cateodata, inepuizabile, incepand de la horoscopuri zilnice, la planete si conjucturi astrale favorabile, la culori, plante si, de ce nu, pana la pietre pretioase.

Ideea ca pietrele pretioase pot influenta benefic persoanele nascute intr-o anumita perioada nu este insa una noua. In incercarea de a dezgropa originiile acestei stiinte descoperim o cultura vasta dezvoltata in jurul conceptului. Regasim aceasta stiinta preluata si respectata cu strictete de bijutieri de-a lungul istoriei, dezbatuta de autori recunoscuti in domeniul astrologiei si, in mod neasteptat, chiar in industria jocurilor video in jocuri gen rpg pe teme fantastice, in roluri de artefacte cu proprietati magice.

Care sunt pietrele potrivite fiecarei zodii?

 • Berbec ( 21 martie- 20 aprilie) Heliotrop
 • Taur (21 aprilie -21 mai) Safir
 • Gemeni ( 22 mai – 21 Iunie) Agat
 • Rac (22 iunie- 22iulie) Smarald
 • Leu (23 iulie – 23 august) Onix
 • Fecioara (24 august- 22 septembrie) Carneol
 • Balanta (septembrie 23- octombrie 23) Peridot
 • Scorpion (24 octombrie- 22 noiembrie) Beril
 • Sagetator (23 noiembrie- 21 decembrie) Topaz
 • Capricorn (22 decembrie- 20 ianuarie) Rubin
 • Varsator (21 Ianuarie – 18 Februarie) Granit
 • Pesti (19 februarie- 20 martie) Ametist

Pentru cei care raman nelamuritii insa, exista varianta mult mai simpla a tabelelor general acceptate care indica clar ce pietre sunt recomandate fiecarei zodii. Efectele fiecarei pietre difera in functie de numerosi factori, insa cum bijutierii au facut o arta din a le integra in mod cat mai elegant in orice, de la lanturi la inele si bratari, nu ramane decat sa le incercati pentru a va convinge singuri daca aceasta stiinta veche de cand lumea va poate intr-adevar face mai fericiti.

Vezi si:  Superstitii si obiceiuri la trecerea dintre ani

Cu toate ca incita imaginatia de secole, ceea ce este evident, ce sunt aceste pietre zodiac si care le este originea?

Consensul general este ca prima mentiune despre aceste pietre se gaseste intr-una din cele mai vechi surse ce pot fi citate pana astazi: Bibilia. In cartea Exodului, instructiuniile pentru fabricarea platosei lui Aaron cer adunarea a 12 pietre de la cele 12 triburi ale lui Israel, pentru a fi dispuse in patru randuri pe platosa. Fiecare piatra diferita corespundea unuia dintre semnele zodiacale ale acelei vremuri. Cum la vremea exodului mentionat in biblie, calendarul era diferit de cel gregorian folosit astazi, in prezent discrepantele dintre aceste doua sisteme continua sa nasca controverse in privinta caror pietre pretioase le sunt atribuite zodile actuale.

In ciuda acestor inconsistente insa, este clar ca vorbim despre o credinta veche ce se bucura, chiar si azi, de multa popularitate in randul entuziastilor. Expertii in domeniu ne asigura ca nu exista o piatra perfecta si una gresita pentru o anume zodie ci mai degraba, este de datoria purtatorului sa sincronizeze energia pietrei cu propria constiinta, si abia mai apoi cu rezonata horoscopului.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.