maxresdefault

Tendinte tehnologice in industria auto

3 minutes, 6 seconds Read

Avand in vedere solutiile inovatoare aparute in ultimele decenii in multiple domenii de activitate, si in cazul industriei auto, plecand de la productie si pana la retail efectiv, se constata o avalansa de noutati care ne indruma sa acordam atentia cuvenita pentru noi tendinte tehnologice in industria auto si in acest nou an.

Pe fondul apartiei unor probleme globale din punct de vedere socio-economic, financiar-bancar dar si technico-tehnologic, marile companii si brand-uri auto au incercat sa gaseasca solutii practice pentru a mentine trendul ascendent de evolutie si dezvoltare. Tendinta aceasta crescatoare, chiar daca pe alocuri are parte de momente mai linsitite sau mici descresteri, per ansamblu isi pastreaza directia pozitiva.

Multi specialisti discuta de elemente si factori care vor determina restructurarea industriei auto insa, acest lucru poate fi chiar de bun augur atunci cand se impun luarea si aplicarea unor masuri corect analizate care tin se dezvoltari de software, forta de munca calificata, investitii in tehnologii moderne fata de pastrarea liniilor vechi de productie.

Inovatiile tehnologice preconizate si anuntate chiar in ultimii ani de zile acopera o gama variata, pe multiple paliere comerciale si tehnice, si au ca drept scop principal atingerea unei rentabilitati bine documentate de producatori la nivel mondial dar, totodata, precum si atragerea si fidelizarea clientului final care are oricand la dispozitie o alternativa la competitorul tau direct.

Asemenea elemente se regasesc cu preponderenta in urmatoarele zone si sectoare de activitate:

* Echipamente electrice clasice, standard versus tehnologii electronice moderne si perfomante inovatoare legate de tot ce inseamna conceptul de automotive technology;

* Inovatii in sectorul mecanismelor de transmisie;

* Sisteme de securitate si siguranta avansata, eliminarea acelor deficiente in exploatarea curenta semnalata de clientul final un exemplu in acest sens fiind noutatile prezentate de colectivul Meseriasi La Cheie in ceea ce priveste deblocarile usilor auto;

* Aplicatii inovatare in industria auto pe linia power steering si casete directie auto;

* Tehnologii moderne aferente elementelor de caroserie;

* Tendinte si aplicabilitati in ceea ce priveste elementele de siguranta activa si pasiva.

Lista aceasta poate continua si, de asemenea, se completeaza fara indoiala cu alte specificatii tehnice dedicate fiecarui producator auto iar cel care are de castigat este clientul sau utilizatorii finali. Fara indoiala, prin tendinte tehnologice in industria auto intelegem sa integram toate aceste considerente insa, in mod clar, se impune sa acordam atentia cuvenita si masinilor-unelte, tehnologiei laser des utilizata in ultimul deceniu de activitate.

Totodata, din perspectiva specialistilor, este important sa intelegem ca aceste trend-uri si tendinte se aplica si in ceea ce priveste utilizarea unor materii prime foarte variate, pornind de la cele usoare din aluminiu si pana la acele oteluri rezistente.

De multe ori ne gandim ce ne asteapta in viitor in ceea ce priveste industria auto. Ce noi tehnologii se vor alatura celor curente?

Ce va implica efectiv dezvoltarea industriei auto?

Un exemplu in acest sens poate fi conferit de evolutia fulminanta a sectorului de autovehicule electrice. Daca la inceputul anilor 2000 intampinam solutii grele cu baterii multiple dispuse in caroseria auto, teste initiale cu reducatoare auto care nu ofereau rezultatele dorite, am ajuns in prezent la o multitudine de versiuni si modele auto electrice care permit autonomii de sute de kilometri atat in ciclu urban, extraurban dar si cel mixt.

Este important sa avem in vedere ca toate aceste elemente inovatoare au atat avantaje cat si dezavantaje din multiple puncte de vedere insa, ce putem face, sa ne oprim din evolutia noastra ca specie umana? Putem oare sa uitam anii de cercetare care ne-au permis sa ajungem aici sau sa blocam masiv noile tendinte?

Ceea ce ne putem astepta este sa regasim aceste tehnologii moderne in tot ceea ce ne inconjoara, atat in industria auto cat si in alte sectoare de activitate. Sa fim pregatiti pentru toate acestea!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.