Ce-ar fi sa înveți sa iți repari singur propria mașina?

1 minute, 26 seconds Read

 

Trebuie sa te gandesti cam ce ai putea sa faci singur si cam ce vrei sa cumperi. Nu numai ca este o activitate distractiva, dar vei putea avea o masina reparata mult mai ieftin decat orice masina de pe piata.

Sfaturi

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti procuri o schita a masinii. Trebuie sa includa detalii pentru caroserie, interior si motor.

Cauta pe internet cam ce s-ar potrivi cu modelul de masina pe care o ai tu.

Odata ce ai planificat totul si ai toate dimensiunile, trebuie sa incepi sa cauti piese auto si unde gaseste piese mai ieftine decat la un parc de dezmembrari.

Daca esti dispus sa cauti singur piesele prin depozit, proprietarul iti va oferi un discount, dar mai simplu poti folosi un site dedicat comenzilor de astfel de componente. Aici, foarte simplu, transmiti o comanda si apoi astepti sa primesti oferte pentru piesele solicitate, dupa care alegi cea mai buna varianta.

Odata ce ai cumparat piesele auto second hand te poti apuca de asamblare. Vei avea nevoie de foarte mult spatiu si de foarte multe unelte.

Daca ai vreun prieten mecanic poti imprumuta niste unelte. Nu uita sa procuri niște scule de calitate pentru ați ușura munca

Daca vrei sa iți repari propriul motor, inarmeaza-te cu rabdare si atentie. Trebuie sa urmezi intocmai instructiunile, pentru ca altfel risti ca la prima pornire totul sa fie distrus.

Dupa asamblare ai grija sa pui lichid de frana, ulei de motor, ulei pentru servo-directie si combustibil.

Inainte sa scoti masina la drum, ea ar fi bine sa fie totuși testata de un mecanic cu ceva experiență, oricum merita investiția.

Spor la treaba.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.