anvelope-vara

Cum alegi corect anvelopele de vară?

3 minutes, 55 seconds Read

anvelope-varaDacă conduci o mașină, probabil că știi deja că există câteva lucruri de făcut periodic pentru a te asigura că mașina ta nu numai că funcționează cum trebuie, dar și că este sigură și nu reprezintă un pericol atunci când ieși cu ea pe stradă.

Pe lângă reviziile periodice, vizitele la service și la spălătorii este un lucru foarte important de care trebuie să te ocupi odată cu schimbarea anotimpurilor. Atunci când se schimbă vremea trebuie nu doar să îți schimbi tu garderoba, ci și pe a mașinii tale. Adică trebuie să îi schimbi cauciucurile, desigur!

Trecerea la anvelope vara este unul dintre primele lucruri de care trebuie să te ocupi odată ce trec zăpezile, pentru a continua să conduci în siguranță și cu plăcere.

Schimbarea cauciucurilor de vară după anotimpul rece

Există trei tipuri de cauciucuri: de vară, de iarnă și all-season.

  • Cauciucurile all-season sunt potrivite pentru zonele în care iernile sunt foarte blânde și se comportă mai mult ca o toamnă mai rece. Acest lucru înseamnă că există extrem de puține șanse ca șoferii să se confrunte cu zăpezi, polei sau gheață pe șosea. Din nefericire, la noi în țară aceste cauciucuri nu s-ar descurca prea bine, mai ales dat fiind faptul că drumurile pe timp de iarnă se află rareori în condiții optime de șofat.
  • Cauciucurile de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, maleabil, care reacționează mai bine la temperaturile scăzute. Acesta oferă aderență pe șoseaua înzăpezită, chiar și pe porțiunile care pot fi acoperite de un strat subțire de gheață.
  • Atunci când vorbim de cauciucuri vară ne gândim automat la cauciucuri care ne ajută să circulăm pe asfaltul uscat sau ușor umed – niciodată înghețat. Acestea au un cauciuc mai tare, special folosit pentru a rezista la temperaturi ridicate, care odată cu scăderea temperaturii se întărește. Din acest motiv scade aderența pe șosea și pot fi provocate accidente dacă nu folosim cauciucurile speciale pentru vară atunci când trebuie – în anotimpul cald.
Vezi si:  Piele naturala tapiterie canapele Bucuresti

Pe lângă avantajele pe care le oferă șofatului și pe lângă siguranța sporită, șoferii sunt obligați prin lege să își schimbe cauciucurile odată cu schimbarea anotimpului.

La ce trebuie să te uiți atunci când alegi anvelope vară?

Când vrei să îți cumperi un set nou de cauciucuri vară trebuie să iei în considerare câteva aspecte:

  • În primul rând, trebuie să știi că în funcție de ce mașină ai, există câteva tipuri de cauciucuri din care poți alege, iar un specialist te poate ajuta.
  • Apoi trebuie să fii atent atunci când alegi diametrul anvelopelor. Pentru unele mașini există mai multe diametre omologate, pentru altele doar unul. Alegerea ar trebui să fie ușoară, în funcție de marca mașinii.
  • Mai mult, trebuie să oferi atenție sporită și către diametrul jantelor pe care vor fi montate anvelopele. Aceste două diametre trebuie să corespundă pentru a putea fi folosite împreună.
  • Odată ce te asiguri că știi toate dimensiunile necesare pentru a achiziționa anvelope potrivite pentru mașina ta te poți gândi și la alte aspecte. Stilul de condus, drumurile pe care vei conduce, viteza maximă pe care o vei atinge, nivelul de zgomot, dar și cât de mult va circula mașina sunt și acestea aspecte foarte importante de luat în calcul și care te vor ajuta să te hotărăști ce fel de anvelope sunt potrivite pentru ”garderoba” de vară a mașinii tale.

Nu trebuie să amâni niciodată schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă. Atunci când vremea se îmbunătățește și ești sigur că nu va mai ninge, în general începând cu luna aprilie, este foarte indicat ca primul lucru pe lista ta ”lucrurilor de făcut” să fie schimbarea cauciucurilor.

Vezi si:  Piese auto online, soluția eleganta pentru soferii moderni

Atunci când conducem trebuie să avem grijă în primul rând de noi, dar trebuie să ne gândim și la siguranța pasagerilor noștri și a celorlalți participanți la trafic. Pe lângă un stil de șofat atent trebuie să ne asigurăm și că mașina noastră funcționează cât se poate de bine și că toate piesele sunt în regulă.

Cauciucurile joacă un rol extrem de important în controlul pe care îl ai asupra mașinii și influențează inclusiv distanța de frânare. Asigură-te că ești în siguranță și că șofatul rămâne o plăcere cu ajutorul unor anvelope vară de calitate!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.