De ce alarmele auto inseamna siguranta pentru masini

1
2 minutes, 3 seconds Read

In viata noastra destul de aglomerata si de cele mai multe ori plina de peripetii avem nevoie de cat mai multa siguranta, cel putin pentru obiectele pe care le detinem si care valoreaza destul de mult. Este motivul pentru care majoritatea conducatorilor auto opteaza pentru alarme auto.

  • Alarme auto vs hoti de masini

Multe dintre aceste dispozitive au preturi accesibile si de aceea si soferii aleg sa isi protejeze masinile de hoti. Hotii de masini sunt din ce in ce mai specializati in furturi si incearca tot timpul sa gaseasca noi metode prin care sa reuseasca. In acelasi timp, producatorii de alarme auto tin pasul cu tehnologia, devin creativi si dezvolta functii noi cu aplicabilitate cat mai larga. In felul acesta, alarma unei masini va fi tot timpul cu un pas inaintea infractorilor.

Multe dintre masinile din zilele noastre sunt prevazute cu alarma inca din fabrica. Asta nu inseamna ca nu poti schimba alarma cu una mai buna care sa iti asigure toate caracteristicile pe care le consideri necesare pentru alarma masinii tale. Important este ca in momentul in care masina ta este o tinta pentru un infractor, acesta sa fie descurajat de alarma sa continue. Intotdeauna hotii de masini verifica sistemele de protectie ale masinii inainte sa actioneze. O masina fara alarma auto este cea mai usoara tinta.

  • Functii ale alarmelor auto

Caracteristica standard a alarmelor auto este aceea de emitere a unor sunete puternice in momentul in care cineva incearca sa forteze intrarea in masina. Cu timpul au fost dezvoltate multe alte functii precum, aprinderea farurilor pentru a putea fi mai usor de identificat in parcarile mari, sistem de avertizare cand cineva se afla foarte aproape de masina, sisteme inteligente pentru ca alarma sa nu se declanseze in timpul furtunilor, pornirea motorului de la distanta prin telecomanda si multe altele. Important este sa iti dai seama care iti sunt esentiale si care nu si in functie de acestea sa stabilesti un buget apoi sa gasesti alarma auto care sa se incadreze in aceste coordonate.

Vezi si:  Cum te ajuta chestionarele online pentru atestatul ARR

Varietatea de alarme auto de pe piata este destul de mare, de aceea este bine sa cauti cu atentie inainte sa faci achizitia. Sunt alarme auto ieftine si alarme auto cu preturi foarte mari. Poti alege o alarma auto ieftina in detrimentul unor functii. Nu e bine sa alegi o alarma auto ieftina in detrimentul uneia cu mai multe functii de care stii ca ai nevoie pentru ca este foarte posibil sa vrei sa repeti achizitia.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Razvan says:

    Daca hotii sunt profesionisti, nu cred ca e alarma pe care sa nu o fenteze in timp record…dar cum majoritatea nu sunt profesionisti, intr-adevar o alarma de orice fel ii poate speria si face sa renunte la furt.

    Mie au incercat sa-mi sparga o masina pe care o inchiriasem de la http://www.intercarro.ro/, dar noroc cu alarma care era pe ea si care i-a speriat pe hoti. Important e sa nu lasam obiecte la vedere, pe scaunele din fata sau pe bancheta, pentru ca asta mareste riscul ca masina noastra sa fie sparta de hoti ambulanti….costa mai mult un geam spart decat cine stie ce telefon lasat la vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.