Care este tractorul potrivit pentru ferma ta ?

1 minute, 53 seconds Read

Daca administrezi un teren si vrei sa te apuci de agricultura, una dintre principalele achizitii pe care trebuie sa le faci este un tractor. Decizia nu este una chiar usoara, in conditiile in care optiunile sunt foarte numeroase, tractoarele variaza mult din punct de vedere al costurilor iar in ceea ce priveste categoria de piese tractoare agricole , unele tractoare exceleaza, avand piese foarte rezistente, in timp ce altele se strica destul de repede.

Pentru a face o achizitie inteligenta, informatia este esentiala.

Date generale despre tractor

Tractorul este un vehicul ce are rolul  de tractiune si de actionare. Este principala sursa de energie din agricultura si desi seamana destul de mult cu un autovehicul, prezinta cateva diferente destul de mari. Spre exemplu, un electromotor tractor  este mult mai puternic decat unul auto, deoarece are consumabile mai mari. in general, tractoarele pot fi impartite in 4 categorii mari si late:

  • Tractoare agricole. Pot fi de uz general, universal sau specializat pentru diverse tipuri de plante;
  • Tractoare de uz general. Sunt cele care pot fi folosite la mai multe lucrari, nu doar la agricultura. Acestea au roti sau senile si pot fi folosite la arat, semanat, recoltat, dar si la tractarea diverselor obiecte;
  • Tractoare universale.
  • Tractoare speciale.

De asemenea, tractoarele pot fi impartite si in functia de munca agricola pentru care sunt destinate. Vei putea descoperi tractoare pomicole, viticole sau legumicole si tractoare industriale.

In general, in functie de marimea terenului pentru care sunt destinate si in functie de alte criterii, tractoarele pot avea puteri care incep de la doar 2.5 cai putere si ajung la peste 120 de cai putere. Este important sa analizezi cu atentie nevoile pe care le ai inainte de a achizitiona un tractor, deoarece o varianta cu putere prea mare s-ar putea sa nu fie potrivita pentru un teren de dimensiuni reduse. Acesta va ocupa mult spatiu, va consuma mult si cel mai probabil nu va fi folosit niciodata la adevarata sa putere.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre filtrele de ulei

In ceea ce priveste componentele, tractorul este o masinarie relativ simpla, compus din motor, transmisie, sistem de rulare, mecanism de directie, instalatie electrica si echipament auxiliar. Este recomandat un tractor cu piese cat mai robuste, care sa nu necesite prea des schimburi de piese. In general, piesele de tractoare pot fi destul de costisitoare.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.