Cele mai interesante solutii impotriva gandacilor de bucatarie

2 minutes, 10 seconds Read

Gandacii de bucatarie sunt o problema cu care se confrunta destul de multi oameni. Acestia se hranesc cu resturi menajere, se inmultesc foarte repede, sunt extrem de rezistenti si iubesc  sa isi petreaca timpul alaturi de oameni.

In momentul in care descoperi un gandacel in bucataria ta, primul gand este acela de a gasi o solutie pentru a alunga insectele.

Solutii exista, insa nu toate sunt foarte eficiente. Unele sunt solutii transmise din batrani si se bazeaza exclusiv pe produse naturale, in timp ce altele unt comercializate de magazine specializate si includ anumite elemente chimice. Din pacate, pentru a putea elimina in totalitate gandacii de bucatarie trebuie sa se foloseasca solutii anti insecte cat mai puternice, achizitionate din magazine precum pestpeller-control.com. De asemenea, este bine sa se tina cont de o serie de alti factori importanti:

  1. Curatenia. Gandacii de bucatarie apreciaza mediul in care ete mizerie, pentru simplul fapt ca le ofera o sursa foarte buna de hrana. Daca au cu ce sa se hraneasca, se inmultesc imediat si se refugiza in zone calde si umede. Curatenia inseamna asigurarea faptului ca nu exista locuri umede in spatele mobilierului si al frigiderului, ca intreaga locuinta este uscata si nu contine resturi de mancare.
  2. Izolarea. Locuinta trebuie sa fie izolata extrem de bine, toate gaurile trebuind sa fie acoperite in asa fel incat sa nu existe nicio urma de contact cu exteriorul. Daca se izoleaza bine locuinta dupa care se face o exterminare foarte puternica, gandacii nu vor mai avea de unde sa apara.
  3. Folosirea uleiurilor esentiale. Uleiul de lavanda poate sa indeparteze gandacii de bucatarie. Daca este plasat peste tot, sunt sanse mari ca micile vietati sa isi gaseasca drum prin alta parte. De asemenea, se poate folosi ulei eential de eucalipt, otet alb sau alte lucruri gasite prin casa precum frunzele de dafin au zaharul si bicarbonatul de sodiu.
  4. Aparatele cu ultrasunete. Atata vreme cat sunt alese cu atentie, aparatele cu ultrasunete si unde electromagnetice combinate cu spray-uri natural Organice cu esenta de plante, biodegradabile, fara chimicale (intotdeauna se recomanda solutiile combinate…) se pot dovedi extrem de eficiente. Acestea emit ultrasunete care afeteaza gandacii ajunsi la maturitatea sexuala. Folosirea aparatelor cu ultrasunete trebuie sa se faca doar alaturi de insecticide si de alte metode, in asa fel incat eficienta sa fie una cat mai mare. De fapt, in momentul in care apar gandacii de bucatarie este bine sa se foloseasca mai multe metode impotriva lor, deoarece pot fi rezistenti la anumite solutii. Una dintre calitatile gandacilor este faptul ca se pot adapta, asadar, cu timpul devin rezistenti la cele mai eficiente solutii impotriva lor.
Vezi si:  Pavajul din beton

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.