Cum să-ţi pregătesti casa pentru vanzare

5 minutes, 25 seconds Read

Vizonarile pentru o casa de vanzare sunt ca o prima intalnire. Ai o singură sansă de a face o prima impresie buna. Aranjati proprietatea dumneavoastră pentru o vizionare de succes cu aceste sfaturi simple.

Faceti curatenie in locuinta
Asigurați-vă că proprietatea dumneavoastră este curată si ordonată atunci când cumpărătorii sosesc, inclusiv grădina și zonele exterioare.

Stergeti praful, aspirati, nu uitați să curățați interiorul cuptorului si dulapurilor, în cazul în care potențialii cumpărători sunt mai curiosi decat de obicei.

Mutati pantofi de la intrare, precum și orice alte pericole ar putea impiedica oameni.

Faceti curatenie generala în avans, apoi pastrati casa în stare bună cât timp proprietatea este pe piață. În acest fel, ar trebui să aveti nevoie doar de un refresh pentru vă pregăti de o noua vizionare, mai degrabă decât de o aranjare totală.

Goliți căsuța poștală (mai ales ce iese la exterior) pentru ca acestea sunt în mod normal, unul din primele lucruri pe care oamenii vor vedea venind la tine acasa.

Angajati un profesionist in curtenie dacă aveți nevoie de o mână de ajutor- sau un prieten care v-ar putea ajuta. Cereti pareri obiective.

Invitați lumina si aerul in interiorul locuintei

Aerisiti casa cu atenție înainte de vizionare, astfel încât se simta cat mai proaspăt și mai curat posibil. În cazul în care cumpărătorii potențiali vor simţi aer inchis se vor îndrepta direct spre usa.

Dacă vremea și securitatea permite, lasati unul, doua geamuri deschise sa patrunda aerul curat în timpul vizionarilor.

Trageţi perdelele si jaluzelele pentru a patrunde cat mult ca lumină posibil și permiteti ca interiorul vilei sa fie vazut din stradă.

Camuflati animalele de companie
Una dintre cele mai frecvente plangeri de la cumparatori potentiali, este ca la vizionari exista semne ca impartiti casa cu animale. Petele si mirosurile de animale de companie pot alunga pe cineva de pe proprietatea dumneavoastră.

Vezi si:  Un decor original pentru gradina dumneavoastra

Aerisiti casa pentru a elimina orice miros de animale (cereti parerea cuiva care nu locuieste cu dvs pentru a confirma ca nu se mai simte nimic). Curăța urmele de păr de pe canapele si mobilier, depozitați bolurile de hrană, precum și jucăriile. Si cel mai important, trimiteti animalele in vacanta în timpul vizionarilor. Toate acestea nu se aplica daca animalul are locul lui amenajat in curte si nu are acces in locuinta.

Dati o nota personala

O notă personală pe alocuri ajută casa dvs sa para mai putin artificial sau pregatita de vanzare, și pot declanșa o conexiune emoțională unui cumpărător. O idee este de a lasa fotografii peronale la vedere in special realizate in casa. Florile proaspete sunt un alt mod de a adăuga personalitate, sau un vas mic de dulciuri lângă ușa din care oamenii pot servi la intrare sau la iesire.

Atentie la mirosuri

In general avem tentinta de a fi atenti la ce este vizual, dar de multe ori uităm că e un nas atent poate pune capat unei vizionari.

Elimina mirosurile neplacute (pantofi, animale) si ai grija de mirosuri specifice de produse alimentare, sau mancare gatita care nu pot fi pe placul tuturor.

Contracareaza folosind flori, lumânări, odorizante sau cafea proaspăt preparată chiar.

Doar aveți grijă sa nu dati in latura cealalta cu tente copleșitoare si evita aromele picante, cum ar fi tămâie. Vrei ca proprietatea dvs. Sa miroase ca o casa, nu a parfumerie!

Un consultant in amenajare vă poate ajuta cu aceste pregatiri și poate da sfaturi asemenea legate de mobilier, opere de artă și alte elemente de stil care pot ajuta ca locul dvs. să prindă viață pentru cumpărători.

Vezi si:  Design interior case apartamente Bucuresti

Seteaza temperatura potrivită

Stai cu ochii pe vreme și pe căldură, sa răcească/incalzeasca casa ta asa cum e optim atunci când chemati cumpărătorii.

Oamenii nu trebuie sa tremure sau sa transpire cand va viziteaza proprietatea, și casa trebuie să demonstreze ca  poate face față fără efort climei.  Dacă instalatia de încălzire sau de răcire nu funcționează corect și este imposibil să se stabiliti o revizie, cautati solutii alternative de instalații de încălzire/racire, pozitionate strategic, astfel încât acestea să nu stea în cale, dar sa face treaba.

Fiți prudenți

Fie că participati la vizionare sau nu, trebuie să aveți grijă să eliminați și să protejati lucrurile valoroase înainte de a deschide casa la străini.

Consultați-vă cu asigurătorii dvs. cu privire la acoperirea asigurarii pentru situatii de acest gen.

Agenții imobiliari înregistrează, de obicei, datele personale ale oamenilor care vizioneaza proprietatea dumneavoastră, pentru a descuraja hoții și să ofere o anumita responsabilitate în cazul în care ceva lipseste sau se deterioreaza. Totuși, acest lucru nu este un sistem perfect și nu ar trebui să va bazati pe asta.

Asigurați-vă că proprietatea este sigură si nimic nu va pune oamenii in pericol. E mai bine sa anulati vizionarea pentru a evita un dezastru.

Sa aveti documentele de vanzare pregatite

Deși majoritatea cumpărătorilor nu ajung la etapa de negociere în timpul vizionarilor, merită să fiti gata cu toate informațiile in cazul in care un vizitator ar putea dori sa le vada.

Lucrați cu agentul dumneavoastra si inmanati-i orice documente relevante (istoric renovare, filmari din timpul constructiei, aprobările pentru extindere sau renovare. Cu cat isi petrec mai mult timp in casa, chiar si studiind documentele, cumparatorii sunt mai aproape de finalizarea tranzactiei, prin perceperea legaturii pe care o formeaza cu imobilul.

Vezi si:  Lenjerii si cuverturi de pat

Pastrati distanta

În timp ce casa ta este vizionata, ar trebui să lăsați potențialii cumpărători să se plimbe nestingheriti si relaxati. Coordoneze cu agentul dumneavoastră și să fiti gata să parasiti locunta pentru o perioadă scurtă de timp, si sa luati orice alți membri ai familiei sau animale de companie.

Dacă nu vrei să pleci în întregime, ia în considerare crearea unui spațiu în casă sau curte, care poate acționa ca un refugiu pentru tine în timp ce cumparatorii studiaza locuinta, in acelasi timp sa fiti aproape pentru eventuale intrebari.

Sfaturi oferite de Continental Consulting. Vizitati site-ul dedicat zone Pipera (www.inpipera.ro) pentru o oferta completa de case de inchiriat in Pipera si o multime de proprietati de vanzare in zona Pipera si Iancu Nicolae

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.