Mașina de închiriat. Avantaje vs dezavantaje

2 minutes, 21 seconds Read

Piața de închirieri auto din România a luat amploare în urmă cu aproximativ 15 ani, deși în țări precum Statele Unite ale Americii acest serviciu există încă din jurul anului 1916. Probabil că acest lucru se datorează faptului că românii nu agreează foarte mult conceptul de închiriere.

Cu toate acestea, ne întâlnim uneori și cu situații în care pur și simplu este mai convenabil pentru noi să închiriem o mașină.Mai jos, avem o comparație între dezavantajele și avantajele pe care serviciul de rentacar le poate oferi utilizatorilor săi.

Dezavantaje

Prețul: Cu siguranță, prețul acestui serviciunu este unul foarte mic,acesta fiind motivul pentru care românii cu venituri medii spre mici nu îl folosesc des.

Grija: Dacă uneori mai suntem neglijenți cu mașina proprie, trebuie să avem grijă foarte mare de o mașină închriată, deoarece ea trebuie înapoiată exact în starea în care am preluat-o.

Timp de acomodare: O mașină închiriată oferă de cele mai multe ori o experiență diferită la volan față de automobilul propriu, de aceea vom avea nevoie de un timp de acomodare, depinzând de fiecare dintre noi.

Avantaje

Confort: în cazul în care nu ne putem folosi mașina personală, sau nu dispunem de una, o mașină de închiriat este mult mai comodă decât un taxi sau mijloacele de transport în comun.

Excursii: la drumuri lungi, în excursiile de grup mai ales, prețul unei mașini închiriate este mult mai convenabil decît cel al unui bilet de avion. În plus, programul și itinerariul călătoriei depinde doar de noi.

Evenimente: pentru ocaziile speciale de scurtă durată, precum nunta sau întâlnirile de afaceri, o mașină de închiriat poate ajuta ca totul să decurgă și să arate bine, oferind în același timp plusul de eleganță necesar evenimentului.

Vezi si:  Reparatiile la cutia de viteze, timp si bani

Închirierea pe termen lung: închirierea unei mașini pe mai multe zile sau săptămâni reduce considerabil din costurile care îi sperie pe cei mai mulți dintre noi.

Menajarea propriei mașini: în cazul unor călătorii lungi, este ideal să nu ne supunem mașina proprie la greutatea unui drum, ci să punem acei kilometri pe o mașină închiriată. În plus, toate defecțiunile care pot apărea în aceste situații și care nu țin de noi, vor fi suportate de către compania de închiriere.

Multitudinea opțiunilor: dacă avem o preferință referitor la un anumit model de mașină diferit de a noastră, putem să o închiriem și să ne bucurăm astfel de plăcerea de a o conduce.

Întreținere: închirierea nu presupune grijile obișnuite legate de documente, întreținere sau orice altceva. După semnarea contractului, primim o mașină curată, cu rezervorul plin și gata de drum.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.