Cum si de ce sa efectuam inspectia ATV-ului inaintea utilizarii

author
1 minute, 44 seconds Read

ATV este, prin excelenta, o categorie de vehicul destinat, aproape in exclusivitate offroad-ului. Primul model din istorie a fost proiectat in anii 1970 de catre compania nipona Honda, perioada in care constructorul japonez a creat un prototip revolutionar pe trei roti. Modelul cu pricina era preconizat sa fie utilizat pe toate categoriile de drumuri. Insa, la scurt timp dupa aceea, competitorul sau de pe piata asiatica, Suzuki, a schimbat complet filosofia si conceptia de baza a utilizarii ATV-urilor, contribuind la dezvoltarea acestui “all terrain vehicle”. Ca urmare a transformarii conceptuale a acestei categorii de vehicul, Suzuki a lansat primele modele de ATV pe patru roti cu tractiune integrala

 

Mai mult, atat Yamaha, cat si Suzuki si alte companii de renume mondial au lansat si ghiduri complete de reparatii si interventii, operatiuni cumprinse in manuale de repararatie ATV. Asadar, orice manual de reparatie ATV se doreste a fi, prin excelenta, un ghid rapid si modern de inspectie profesionista si interventie asistata online asupra acestei clase de vehicule offroad.

Inspectarea ATV-ului inaintea utilizarii: rolul consultarii unui manual de reparatie ATV

 

Este foarte important ca, inainte de a te lansa in cea mai provocatoare calatorie cu ATV-ul sa ii efectuezi o verificare de rutina. Trebuie sa constientizezi, in permanenta, ca, orice defectiune tehnice, oricat de mica ar fi, poate provoca adevarate batai de cap, daca nu sunt luate in seama la modul cel mai serios, cu putinta, si nu se intervine pentru remedierea acestora in timp util.

 

La fel cum este inscris in orice manual de reparatie ATV, disponibil si online, absolut gratuit, pe paginile dealerilor autorizati de piese moto si ATV, inspectarea vehicului incepe, evident, cu verificarea presiunii rotilor. Astfel, inainte de a porni la drum, este esential sa ne asiguram ca rotile sunt echilibrate si eventual daca exista unele modificari, cum ar fi taieturi sau fisuri. In acest fel, vom fi scutiti de grija ca pot aparea vreo pana sau vreo fisura neaprevazuta in timpul mersului. Aceste manuale pentru ATV sunt adevarate ghiduri ce se regasesc chiar si online, de ceva vreme!

 

Sursa articol original = 23hq.com

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.