Sfaturi în ceea ce privește piesele aftermarket

1 minute, 50 seconds Read

daafsfad

Piata pieselor auto este una foarte complexa si este compusa dintr-o multime de categorii de piese. Avem la dispozitie piese originale OEM, piese auto aftermarket, piese second hand si chiar piese pentru tuning. Dintre toate, cele mai populare sunt piesele aftermarket.

Ce sunt piesele aftermarket?

Sunt piese produse de alte firme, nu de catre producatorul masinii, care au totusi licenta pentru a le produce, direct de la producator. Exista sute de producatori aftermarket, sau chiar mii si acest tip de piese poate sa prezinte proprietati diferite de la producator la altul.

Care sunt avantajele pieselor aftermarket?

Popularitatea acestui tip de piese este data de o serie de avantaje.

Un prim avantaj este faptul ca sunt mai ieftine decat piesele originale. De multe ori, pot fi descoperite adevarate chilipiruri. Evident, este cel mai atractiv avantaj pentru soferi.

De asemenea, spre deosebire de piesele de origine, pot fi gasite peste tot. Este suficient sa iti faci cont intr-un magazin online de piese auto si poti gasi toate piesele de care ai nevoie, de la mai multi producatori. Poti gasi piese aftermarket si in magazinele fizice si foarte important, te poti bucura de o livrare rapida. Astfel, daca ti se strica masina poti sa o repari foarte repede.

Care sunt dezavantajele?

Un prim dezavantaj este faptul ca au o garantie mai mica decat in cazul pieselor originale, ceea ce inseamna ca nu au o calitate la fel de buna. De asemenea, au fost numeroase cazuri in care au existat nepotriviri.

Vezi si:  Sporeste siguranta masinii cu o alarma auto

Sfaturi in ceea ce priveste piesele aftermarket

Nu ar fi foarte multe sfaturi. Primul este acela de a achizitiona piese de la producatori de incredere. Poti descoperi acesti producatori analizand forumuri si bloguri auto. Cu siguranta toti cei pasionati au un producator preferat, in care poti avea si tu incredere.

Chiar daca sunt mai ieftine, nu incerca sa cumperi chiar cea mai ieftina varianta, deoarece sunt sanse mari sa ai probleme cu ea. Investeste in piese auto, deoarece sunt destinate sigurantei tale.

Nu in ultimul rand, poate chiar cel mai important sfat, este acela de a te asigura ca producatorii pentru care optezi au licenta de productie de la producatorul masinii. In felul acesta iti oferi garantia unei anumite calitati.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.