Utilitatea filtrului de combustibil

author
1 minute, 43 seconds Read

Filtrul de combustibil al unei masini poate sa fie filtrul de motorina sau filtrul de benzina. Orice masina este dotata cu o astfel de piesa auto. Iata de ce orice masina este dotata cu un filtru de combustibil.

Filtrul de combustibil – la ce este util

Un filtru de combustibil este esential pentru buna functionare a masinii, caci curata carburantul de orice urma de impuritati, pentru ca benzina ori motorina sa ajunga curata la motor. Astfel, motorul este protejat si nu se va strica din cauza impuritatilor care se pot gasi in combustibil si care il pot afecta. Aceasta este utilitatea unui filtru de combustibil.

Alte informatii despre filtrul de combustibil

Un filtru de combustibil se monteaza intre rezervorul masinii si rampa de injectoare, curatand carburantul care vine spre motor. Benzina sau motorina cu care facem plinul rezervorului pot avea  impuritati. Acestea nu numai ca pot afecta motorul unei masini, dar pot duce la infundarea injectoarelor.

Filtrele de combustibil se gasesc in orice magazine care se ocupa de comercializarea pieselor auto, insa pot fi cumparate si de pe internet. Acum exista nenumarate magazine online care se ocupa cu comercializarea de piese auto, printre care si filtrele de combustibil. Nu doar acestea pot fi cumparate online, ci si alte piese, precum stergatoare, oglinzi, pivoti, placute de frana etc. Este o cale mai simpla, iar piesele iti sosesc direct la domiciliu sau la o alta adresa specificata.

Filtrul de combustibil  este  confectionat din metal, ca sa ii confere rezistenta. In interiorul acestei carcase de metal, filtrul de combustibil dispune  de niste bureti  speciali. Acesti bureti sunt cei care sunt o bariera in calea impuritatilor, pentru ca acestea sa nu ajunga la motor sau la injectoare. De aceea, filtrul eset o piesa auto indispensabila automobilului tau.

Vezi si:  Masini cu cutie manuala sau masini cu cutii automate

Acest filtru de combustibil trebuie sa fie schimbat dupa o anumita perioada de timp. Cei care se ocupa de acest lucru sunt mecanicii auto. Aceasta operatiune nu este una deloc complicata si dureaza cateva zeci de minute. Se poate face la orice service auto.

Volkswagen Polo
Volkswagen Polo

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.