Lantul de distributie, de ce se poate defecta

author
1 minute, 59 seconds Read

Lantul de distributie este o componenta importanta pentru orice vehicul, autoturism sau motocicleta, pentru ca acesta intra in componenta motorului. Daca motorul masinii nu are lant de distributie, atunci va avea curea de distributie, pentru ca altfel nu poate sa functioneze. Insa timpurile s-au schimbat iar tehnologiile moderne se bazeaza tot mai mult pe lant de distributie, chiar si la motociclete sau scutere.

Un astfel de lant de distributie este cel care sincronizeaza axele cu came cu vibrochenul, acesta este rolul lui. Lanturile de distributie sunt folosite de catre producatori de autoturisme precum BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi.

Identificarea unui lant de distributie defect

Inainte ca lantul de distributie sa se strice, acesta iti va da cateva semne, astfel incat sa iti dai seama ca este ceva in neregula. Cel mai intalnit semn care sa te faca sa iti dai seama ca este ceva in neregula este faptul ca vei auzi un zgomot zguduitor venind din partea frontala a motorului. Un alt indiciu ca acest lant este pe punctul de a se defecta este prezenta de mici bucati de plastic in ulei, ceea ce inseamna ca o inlocuire a lantului de distributie al masinii tale este pe deplin jutificata, nu vei face nicio cheltuiala aiurea.

Daca gasesti material plastic in ulei dupa o schimbare a uleiului, pinionul cu came este probabil gata sa cedeze. Cand se intampla acest lucru, aceste bucati de plastic pot ajunge in ecranul pompei de ulei, cauzand asfel pierderea presiunii uleiului. Si odata ce presiunea devine prea mica, atunci lantul va ceda, este o chestiune aproape inevitabila. Pentru comenzi online, exista o multime de magazine cum este si Unimotors unde gasesti lant de distributie pentru orice tip de motocicleta!

Vezi si:  Ce sa faci daca nu ai un kit de reparatie rezervor motocicleta

Ultimul lucru pe care si-l doreste orice sofer este ca aceasta componenta sa se strice inainte sa fie schimbata, pentru ca astfel poate sa duca la aparitia de daune foarte mari motorului, uneori chiar mergand pana la distrugerea motorului. De aceea este foarte important sa te asiguri ca lantul de distributie al automobilului sau a motocicletei tale este in stare buna de functionare, sa stii sa identifici semnele pe care le da inainte sa se strice de tot, ca sa poata fi inolcuit la timp de catre un mecanic auto profesionist. Astfel, vei scuti reparatii mult mai costisitoare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.