Bulgaria – plaja, soare, munte

author
2 minutes, 19 seconds Read

Bulgaria nu este o tara foarte populara la nivel mondial, insa este o tara destul de cunoscuta in Europa pentru plajele sale cu nisip fin si alb, cu preturile mici de petrecere a vacantei si cu un turism destul de dezvoltat atat pe timp de vara prin intermediul statiunilor de pe litoral, cat si pe timp de iarna datorita statiunilor montate de ski.

Principalele destinatii turistice din Bulgaria se bazeaza pe regiunea de coasta. Turistii vin pentru plajele cu nisip alb, natura neatinsa, si intinderea mare de coasta. Coasta Marii Negre imbina plaje de nisip perfecte cu apa limpede si calda a marii, cu pantele muntoase ce intalnesc direct apa pe alocuri, cat si cu paduri ce se afla la un pas de apa marii. Deschiderea la Marea Neagra a Bulgariei se intinde pe aproximativ 380 de km, insa nu toata aceasta deschidere la mare este destinata turismului. Pe alocuri se gasesc si sate pescaresti, in alte parti sunt orase industriale, insa exista si multe plaje si statiuni turistice carora le-au fost acordate steagul albastru de Uniunea Europeana pentru curatenia si frumusetea pastrata.

Temperaturile pe timpul verii se situeaza intre 23-30 de grade Celsius, iar temperatura apei poate ajunge si la 25 de grade. In timpul lunilor de vara Soarele straluceste pe cer mai bine de 300 de ore, astfel, luand toti acesti factori in considerare nu este greu sa intelegem de ce litaralul bulgaresc devine din ce in ce mai popular la nivel european. Pe langa asta, statiunile de pe litoralul bulgaresc sunt si unele din cele mai cunoscute statiuni de spa din Europa datorita bailor minerale, a izvoarelor termale si a namolului cu efect de vindecare.

Vezi si:  Anunturile gratuite online si cazarea in regim hotelier pe litoral

O vacanta in Bulgaria poate fi ca o vacanta intr-o tara exotica, doar ca de 2-3 ori mai ieftina. Aici te poti bucura de aceleasi activitati si peisaje ca in orice alta tara exotica, poti face scufundari, ski nautic, poti face plimbari cu iahtul, windsurfing si multe alte sporturi nautice.

Avand o deschidere la Marea Neagra atat de mare, litoralul bulgaresc este diferit la Sud fata de Nord. La sud, coasta devine plata si mai putin atinsa de oameni, cu paduri dese contrastate incredibil cu plaje desprinse din reviste instre stancile muntoase. In partea de Nord, litoralul dispune de plaje mai inguste, insa mult mai dezvoltate din punct de vedere turistic. In aceasta zona se afla vestitele statiuni Nisipurile de Aur si Sunny beach.

Ideea este ca Bulgaria devine o destinatie turistica din ce in ce mai populara la nivel european, iar romanii, desi dispun de propriul litoral, din ce in ce mai multi prefera sa isi petreaca vacanta in Bulgaria. O serie avantajoasa de oferte in Bulgaria gasiti aici. Majoritatea ofertelor sunt axate pe vacanta pe litoral, insa gasiti de asemenea si oferte pentru statiunile din zona muntoasa.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.