EvaNetwork – Reteaua femeilor istete!

author
2 minutes, 15 seconds Read

Femeile se lupta de secole intregi pentru independenta si pentru a fi egale barbatilor. Desi, au fost inregistrate evolutii surprinzatoare in ceea ce priveste locul femeii in societate, nu toate s-au schimbat.

In Romania zilelor noastre, putine femei sunt cu adevarat  independente, iar pe unele le leaga fire invizibile de barbati, fara macar sa-si dea seama. In plus, discriminarea cu care inca se confrunta romancele, inclusiv atunci cand incearca sa obtina un loc de munca, dar si in multe alte situatii, nu le lasa pe acestea sa treaca peste barierele construite de catre mentalitatea membrilor societatii in care traim.

Lipsa de educatie, regulile si normele sociale pe care nu vrem sa le incalcam, dependenta de veniturile altcuiva, sunt doar cateva dintre motivele pentru care unele femei nu reusesc sa devina independente.

In acest context, proiectul EVA – Evolutie.Valoare.Antreprenoriat – incearca sa le ajute pe femei sa se integreze pe piata muncii sau in mediul de afaceri, ajutandu-le sa obtina, in acest fel, independenta financiara. EvaNetwork este o retea dedicata femeilor de pretutindeni ce promoveaza valori precum egalitatea de gen si e sanse, dar si respectul pentru femei.

Proiectul se adreseaza unui numar de  1000 de persoane, dintre care o 100 sunt persoane angajate ale organizatiilor societatii civile sau ale autoritatilor publice centrale si locale.

Printre activitatile desfasurate in cadrul proiectului, pentru atingerea obiectivului general, se numara si cursuri de calificare pentru instruirea femeilor ce fac parte din grupul tinta. Pe langa acestea, au loc mai multe conferinte regionale de informare, dar si 4 seminarii pentru reprezentantii ONG-urilor si angajatilor din sistemul public.

Vezi si:  Monitorizarea marcilor - argumente pro si contra

De asemenea, cei care se ocupa de acest proiect se intalnesc cu femei din diverse comunitati pentru a le oferi informatiile necesare legate de  cursurile de calificare si de sansele pe care EVA le ofera.

“EvaNetwork pune la dispozitie femeilor, pe langa numeroase informatii legate de proiectul in sine, oportunitati de angajare si calificare profesionala, precum si multe materiale care sa le ajute sa se dezvolte in acest sens si care sa le ofere posibilitatea de a trece peste limitele de gen. In plus, EvaNetwork are o sectiune de articole pe teme diverse din acest domeniu, foarte utile doamnelor care doresc sa intre in lumea antreprenoriatului si nu numai”, ne-a declarat dna Gabriela Schmutzer, director general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

EVA este un proiect dezvoltat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 alaturi de Asociatia Four Change, Centrul de Consultanta si Studii Europene, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena si Green Team Actual. Acest proiect a beneficiat de finantare din fonduri europene.

Intra si tu in comunitatea EvaNetwork si invata cum sa devii o femeie independenta! www.evanetwork.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.