Descopera practica judiciara in cartile lui Rudolf Schmutzer

author
1 minute, 40 seconds Read

Legislatia romaneasca trece prin diferite schimbari pe care doar cei interesati si care au cunostinte in acest domeniu le sesizeaza. De aceea este greu sa descifrezi continutul si felul in care anumite legi ar trebui aplicate sau intelese, daca nu ai destule informatii legate de acest domeniu.

O contributie in neintelegerea textelor de lege il are si limbajul de lemn folosit pentru a concepe aceste legi. Astfel, in sprijinul celor interesati sa descifreze tainele, toate secretele si sensurile pe care cuvintele unei legi le poate ascunde, dar si modul in care acestea sunt aplicate in practica judiciara, exista carti de specialitate, in care oameni din domeniu vorbesc despre acestea.

Unul din autorii care incearca sa ii ajute pe invatacei, si nu numai, tainele legilor este si Rudolf Schmutzer.

Rudolf Schmutzer este avocat de profesie si este membru al Baroului Bucuresti din ianuarie 1999. Acesta a publicat o multime de carti in domeniul jurisprudentei legate de diverse teme de interes.

Astfel, avocatul Rudolf Schmutzer a scris carti in care analizeaza diferite teme ce tin de sistemul juridic romanesc si pe care acesta incearca sa le trateze in complexitatea lor.

Printre cartile publicate de catre avocatul Rudolf Schmutzer in colectia Jurisprudenta a editurii Morosan se numara : Constructii. Urbanism. Calitatea in constructii – Practica judiciara, Divortul – conform noului Cod civil, Asigurari. Practica judiciara – Legislatia asigurarilor din Romania, Proprietate intelectuala – Dreptul de autor. Marcile. Brevetul de inventie. Desenul industrial, si multe alte titluri.

Cartea Divortul, publicata in 2013 de catre Rudolf Schmutzer si Grigoras Bogdan Constantin, dezbate legea despre separarea celor doi soti, in conformitate cu noul Cod Civil. Aceasta este impartita in capitole legate de Desfacerea casatoriei, Relatiile de concubinaj, Incredintarea minorilor, Pensie de intretinere, Partajul judiciar si multe altele.

Vezi si:  Magazine de carti crestine pe care le poti consulta online

Cartile lui Rudolf Schmutzer ofera exemple si sunt un bun punct de plecare pentru a descoperi modul in care sunt aplicate legile in sistemul juridic din Romania, in arii din domenii diverse, de la legea care se ocupa de divort, pana la legile ce apara proprietatea intelectuala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.