Tot mai multi elevi au nevoie de meditatii la romana pentru a trece bacalaureatul

2 minutes, 36 seconds Read

Statisticile ultimilor ani arata ca procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat in ultimele sesiuni ale acestuia a scazut simtitor de la an la an. Similar, s-a constatat ca si elevii de scoala generala obtin note din ce in ce mai mici la examenele de capacitate atat la limba romana, cat si la celelalte materii. Sistemul de invatamant prost gandit, cu o programa complexa ce nu poate fi aprofundata de catre elevi intr-un ritm atat de alert precum cel in care este predata, obliga indirect elevii sa apeleze la meditatii la romana sau la materiile de examen la care nu se simt pregatiti pentru a putea trece mai usor de aceste testari.

Chiar daca meditatiile suplimentare necesare elevilor sunt cheltuieli substantiale in bugetul parintilor, acestia din urma sunt constienti ca numai pe aceasta cale pot ridica nivelul de pregatire al copiilor si le pot asigura un viitor mai bun.

Unde pot face elevii meditatii la materiile pe care nu se simt stapani

Adaptarea ofertelor la cererile actuale ale elevilor care au nevoie de cursuri de meditatii au creat doua modalitati de oferire a serviciilor prin care se mediteaza elevii:

1. Meditarea clasica, la domiciliu – acest tip de meditatie se practica de zeci de ani, elevii apeland in general la serviciile profesorilor de la cursuri, cu ajutorul carora isi imbunatatesc cunostintele. Cu toate ca nu trebuie generalizat, nu putine sunt cazurile in care profesorii din invatamantul de stat, din dorinta de a-si putea rotunji veniturile, predau in asa fel incat elevii sa fie nevoiti sa apeleze la meditatii suplimentare. In plus, metodele dupa care acesti profesori predau atat in timpul cursurilor cat si in particular sunt din cele mai invechite, iar elevii ajung sa aprofundeze materia la care au lipsuri intr-un timp indelungat, indiferent ca au nevoie de meditatii la romana sau la o materie mai complexa care necesita atentie sproita.

Vezi si:  Articole papetarie si produse birotica de calitate

2. Meditarea prin intermediul centrelor de meditatii – situatia invatamantului din Romania a deschis o oportunitate de afaceri si anume infiintarea centrelor de meditatii. Numarul mare de elevi concentrati in capitala a dus la infiintarea mai multor astfel de centre, fapt care ofera posibilitatea acestora ca printr-o simpla cautare prin intermediul interetului de genul „meditatii romana Bucuresti” sa gaseasca cele mai bune centre de meditatii. Acestea ofera marele avantaj ca metodele de predare sunt din cele mai moderne, invatand fiecare elev in parte, in functie de profilul acestuia, cum sa invete si nu incercand sa impuna o anumita metoda ca in cazul invatamantului de stat.

Centrele de meditatii si dezvoltare personala care activeaza la momentul actual se concentreaza in special pe materiile de maxima importanta pentru examene, oferind cursuri de meditatii la romana, meditatii la matematica, fizica, chimie si alte materii de acest gen. Pe langa acestea, unele centre ofera si servicii de meditatii la limbi straine exotice cum ar fi japoneza, chineza si coreana sau la materii ce nu tin de trecerea unui examen.

Rezultatele generale slabe ale examenelor din ultimii ani, indiferent de tipul de acestora, sunt evidentiate prin numarul tot mai mare al elevilor care apeleaza in special la cursuri de meditatii la romana, la matematica, fizica, istorie si geografie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.