Cateva detalii in alegerea unor carti pentru copii bune

author
2 minutes, 41 seconds Read

Cand cauti carti pentru copii bune e nevoie sa te uiti la cateva aspecte ca sa faci o alegere potrivita. Este povestea captivanta pentru micut? Are cuvinte cheie care se repeta ca sa educi copilul? Are poze care sa il ajute pe copil sa priceapa povestea? Este potrivita pentru copii? Il invata principii morale potrivite? Le vom analiza pe fiecare ca sa vezi de ce sunt importante acestea.

E povestea aceasta care il prinde pe copil?

E nevoie sa captezi atentia micutilor si sa o pastrezi prin cartile acestea. Parintii stiu ca micutii isi pierd atentia cam in zece minute si se vor axa la altceva. Daca au parte de ceva care le prinde atentia cu adevarat, vor sta mai mult timp la cartea aceasta. Daca povestea pe care ai ales-o le capteaza atentia si vor sta impreuna cu tine pana cand le citesti intamplarea si de multe ori vor dori sa le citesti povestea chiar de mai multe ori.

Utilizeaza aceaste carti pentru copii multe cuvinte de baza?

Cuvintele de invatare sunt cuvinte ce ar trebui sa reprezinte jumatate dintr-un pasaj. Ele se mai numesc si cuvintele Doulch. Multe din cuvintele acestea nu ai cum sa le prezinti copilului si trebuiesc invatate prin vedere. Cuvinte ca sunt, si, un, la, cel, acela, a facut, a face, doar, face si daca sunt toate cuvinte de baza. Acestea sunt aproximativ doua sute cincizeci impreuna cu aproape 100 substantive. Cand in carte aceste cuvinte se repeta de mai multe dati il vor sprijini pe copil sa le gaseasca mai bine si sa citeasca mai repede.

Vezi si:  3 pasi pentru a ii ajuta pe cei mici sa studieze limba romana acasa

Imaginile in carti pentru copii bune ii vor ajuta pe copii sa inteleaga cuvintele si povestea per ansamblu. Daca personajul vorbeste despre mure rosii, in cazul acesta ar trebui sa fie o imagine cu mure rosii pe pagina. Ii arata un cuvant de baza precum „rosu,” dar ii prezinta si cum arata murele. Prin asocierea cuvantului cu poza invata cuvantul asa ca data viitoare cand vad cuvantul, vad si imaginea in minte.

Este cartea adecvata pentru varsta micutului? Cei mari isi cunosc foarte bine copilul. Sunt unii copii care sunt mai avansati decat ceilalti in ceea ce priveste cititul asa ca cautarea unei carti adecvate uneori poate fi mai grea. In cazul in care ai un copil de trei ani care incepe sa prinda ceva cuvinte din intamplari, in cazul acesta poti lua carti pentru copii mai mari decat el intre 4-5 ani. Ce este important este sa iti mentii copilul captivat. Daca este greu pentru el sa inteleaga, astfel nu va continua sa citeasca. Insa vei vrea totusi sa il provoci.

O carte buna pentru copii ii va arata valorile societatii si il va invata sa se comporte in lume. Astfel ca vei dori sa il educi despre lucruri precum a zice „te rog” si „multumesc” si faptul ca este important sa isi ajute prietenii si oamenii din jur. Alege carti pentru copii care au un mesaj asemanator. A-ti face timp sa afli o carte adecvata poate fi foarte benefic pentru cel mic. A-i invata cuvinte de politete de la varsta foarte mica ii va ajuta foarte mult pe viitor. Invata-i sa-si dezvolte deprinderi de care vor avea nevoie pe parcursul intregii vieti.

Vezi si:  Scoala devine mai interesanta cu rechizitele scolare de la Diverta

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.