Materiale Montessori online la Libris

author
1 minute, 39 seconds Read

Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, pune la dispozitia educatorilor si parintilor interesati de educatie, materiale ce tin de “metoda Montessori”.

Acesta metoda a fost dezvoltata de dr. Maria Montessori pe o perioada de peste 50 de ani: de la sfarsitul secolului XIX si pana in 1952. Munca sa, insa, a fost continuata de fiul Mario si de o multitudine de discipoli si de admiratori, devenind, azi, una dintre cele mai importante si influente conceptii despre educatie, in acord cu cerintele lumii de azi.

Punand accent pe autoeducatie („Sa nu faci niciodata pentru un copil ceea ce poate face singur.” scria Maria Montessori), pe un rol diminuat al educatorului (el trebuie doar sa directioneze, sa stimuleze si sa ghideze activitatea), pe materiale specifice (cartonase detasabile cu imagini, activitati etc, care trebuie sa starneasca interesul), pe o aranjare speciala a mediului (copiii prospera atunci cand li se ofera libertatea intr-un mediu propice nevoilor lor), pe activitati liber alese (asa ajung la auto-disciplina si pace interioara), pe lipsa recompensei, dar si a pedepsei (singura recompensa de care are nevoie un copil este cea provenita din multumirea de sine ca a realizat un lucru bun si corect) s.a.m.d., principiile si materialele Montessori sunt eficiente atat pentru copiii tipici, cat si pentru cei cu diverse tulburari (de dezvoltare, autism etc.).

Pe Libris.ro, puteti gasi si carti pentru intelegerea si aplicarea mai buna a metodei, caiete Montessori, dar si cutii cu cartonase detasabile cu imagini impartite pe cele mai diverse teme si activitati (asocieri, ordonare, sunete, cifre, intelegerea timpului, fructe si legume, masini, animale, lectii de anatomie, de zoologie etc).

Vezi si:  Manuale scolare Libris: oferta completa

Bazandu-se pe ideea conform careia copilul isi dezvolta inteligenta prin intermediul simturilor, pedagogia Montessori considera ca perioada senzitiva pentru scris si citit incepe putin inainte de 3 ani si continua pana la 6 ani astfel incat veti gasi si kit de invatare a scrierii si citirii la o varsta precoce, dar si materiale pentru exersarea scrisului cu litere cursive sau/si pentru imbogatirea vocabularului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.