Constructia acoperisului. Ce trebuie sa stii?

1 minute, 56 seconds Read

sfsrtwConstructia unei case trebuie sa fie finalizata prin constructia unui acoperis. Este un element cheie care contribuie atat la rezistenta cat si la durabilitatea in timp, motiv pentru care trebuie sa ii fie acordata o atentie sporita.

Un acoperis pentru casa este responsabil de hidroizolatie, de izolatie fonica, de izolatie termica si intr-un final de confortul pe care il au cei care locuiesc in cladire. Este motivul pentru care inainte de a decide sa construiesti un acoperis trebuie sa stii cateva lucruri despre acest element.

Cate tipuri de acoperisuri exista?

In Romania, se folosesc acoperisuri in doua ape, in trei ape si in patru ape sau acoperisuri terasabile. Tipurile de acoperis sunt extrem de variate si pot fi structurate in functie de o multime de elemente, cum ar fi tipul de tigla folosit, gradul de inclinare sau scopul sau. Ceea ce este cert, este faptul ca poti opta pentru orice tip de acoperis vrei si poti sa transformi acest spatiu intr-unul deosebit de utile. Pentru a face asta, trebuie sa iei deciziile finale inca de la inceput.

Care sunt elementele de care trebuie sa tina cont constructia unui acoperis?

Exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand construiesti un acoperis. In primul rand, trebuie sa tii cont de manopera, de structura si de modul in care sunt montate hidroizolatiile. Cea mai importanta este manopera, insa, care trebuie sa fie stabilita inca de la inceputul proiectului, in asa fel incat sa duca la o constructie durabila. Pentru manopera, este bine sa alegi niste specialisti cu experienta mare si cu un portofoliu bogat.

Vezi si:  Termohidroizolatii cu Europlastic

Manopera include o planificare cat mai buna, constructia sarpantei, care poate sa fie din lemn sau din fier si are rolul de a sustine invelitoarea si evident, invelirea acoperisului, care poate fi realizata cu mai multe tipuri de materiale.

De regula, invelitoarea se alege in functie de aspect si de utilitate, putand fi realizata din tigle, din bitum sau chiar din beton si lemn. Nu trebuie neglijate nici elementele mai putin luate in calcul, dar totusi foarte importante, cum ar fi jgheaburile si burlanele.

Un acoperis poate sa fie transformat cu usurinta in mansarda si este un element deosebit de important intr-o casa, motiv pentru care trebuie sa ii acorzi atentia ce i se cuvine in momentul in care il construiesti.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.