Cum alegi uleiul de motor potrivit pentru masina ta?

2 minutes, 29 seconds Read

descărcare (22)Alegerea celui mai potrivit ulei pentru masina ta este un aspect care nu ar trebui neglijat. Si asta deoarece nu toate tipurile de ulei se potrivesc la aceeasi masina, iar unele din ele pot afecta in maniera negativa modul de functionare al motorului. Sunt cateva intrebari importante la care trebuie sa raspunzi inainte de a cumpara cel mai bun ulei de pe piata. Aceste intrebari privesc tipul de autovehicul pe care il detii, varsta lui, indicatiile fabricantului si conditiile meteorologice care predomina in zona in care locuiesti.

Pentru inceput, este esential sa ne amintim de tipul de ulei pe care l-ai folosit pana acum. Daca nu ai fost niciodata atent la acest detaliu, sau este pentru prima data cand faci schimbul de ulei, atunci trebuie sa vezi ce fel de ulei de motor a fost folosit in prealabil. Atunci cand ai aflat, analizeaza cum a functional masina cu respectivul tip de ulei. Daca totul a fost in regula si nu ai de rezolvat probleme la motor, atunci nu trebuie sa cauti alt tip de ulei de motor.

Urmatorul punct ce trebuie luat in considerare este sa verificam care este tipul de ulei consiliat de producatorul masinii, care vine impreuna cu garantia. In acest caz, schimbarea tipului de ulei nu este permisa. Altfel, producatorul nu va mai efectua reparatiile gratis in caz de necesitate.

Daca masina ta nu este noua, asta inseamna ca si motorul poate fi uzat. In consecinta, diverse componente pot fi consumate, iar spatiile dintre ele sa fie mai mari. Pentru a umple aceste spatii, va trebui sa gasesti un ulei potrivit, care sa se potriveasca si cu conditiile de uzura ale componentelor.

Vezi si:  Beneficii importante ale intretinerii aparatului de aer conditionat

In final, trebuie sa luam in considerare si conditiile climatice care predomina in regiune. Daca de pilda, locuiesti intr-o regiune muntoasa, cu conditii climatice extreme, atunci este bine sa alegi un ulei multigrad, care se comporta bine la orice temperaturi.

Diverse tiputi de ulei de motor sunt fabricate cu diverse scopuri. Pentru a alege pe cel care raspunde cerintelor tale, va trebui sa intelegi notiuni precum aceea de vascozitate, coduri de clasificare, aditivi pentru ulei.

Cateva tipuri de baza de ulei de motor pot fi intalnite pe piata in prezent.

Uleiul de motor conventional este recomandat masinilor cu o utilizare limitata, ce servesc pentru deplasarile normale ale persoanelor private. Acest ulei se gaseste intr-o gama larga de modele, cu diversi indexi de vascozitate si de calitate.

Uleiul sintetic este obtinut prin diverse procedee chimice, iar componentele acestuia sunt controlate foarte atent.

Uleiul de motor pentru cei care parcurg multi kilometri contine aditivi care ii confera o buna vascozitate, de aceea fiind recomandat si masinilor cu un grad mai ridicat de uzura.

In zilele noastre, tot mai multe motoare folosesc uleiuri sintetice pentru performante cat mai bune. Daca nu esti sigur ca acest ulei va fi potrivit pentru masina ta, consulta cartea tehnica a masinii. Toate tipurile de ulei de motor pot fi achizitionate la preturi rezonabile de pe site-urile cu piese auto online.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.