De ce este important sa alegi un auditor energetic profesionist?

author
2 minutes, 30 seconds Read

Atunci cand doresti sa construiesti o casa noua sau ai probleme cu consumul de energie din propria locuinta, trebuie sa gasesti persoana potrivita pentru a efectua un audit energetic. Tehnicienii special instruiti si cerrtificati va pot evalua casa din cap pana in picioare. Tehnicianul va trebui sa faca un inventar, raport cu privire la conditiile actuale din casa dumneavoastra si va face anumite teste pentru urmatoarele conditii:

–          Teste pentru sanatate si siguranta (nivelurile de monoxide de carbon, umezeala, si probleme legate de calitatea aerului interior)

–          Nivelul de comfort per-total (punctele de caldura/frig)

–          Oportunitati de sigilare a aerului

–          Nivelurile de izolatie

–          Eficienta sistemului de incalzire

–          In unele cazuri, eficienta aerului conditionat

–          Eficienta sistemului de incalzire al apei

Tehnicienii certificati folosesc o serie de instrumente de diagnosticarein timpul auditului energetic, instrumente ce include Analizorul de Monoxid de Carbon, care este un instrument foarte important pentru sanatate si siguranta. Angajatul va identifica orice potentiale probleme legate de siguranta si sanatate in timpul auditului energetic initial. Orice problema care va aparea va trebui sa fie abordata inainte de a efectua o anumita imbunatatire a eficientei energetice.

Dupa efectuarea acestui audit energetic, vei primi o lista cu masurile recomandate, impreuna cu stimulente financiare disponibile care te vor ajuta sa platesti pentru aceste imbunatatiri. Cele mai eligibile upgrade-uri de eficienta energetica trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de eficienta specifice. Un audit este de multe ori primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a obtine o casa mai eficienta din punct de vedere al consumului. Un astfel de audit energetic va ajuta sa evaluati volumul de energie folosit de casa dumneavoastra si masurile necesare pentru a imbunatatii aceasta eficienta. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca un simplu audit nu va poate ajuta sa salvati energie. Va fi nevoie sa implementati imbunatatirile recomandate.

Vezi si:  Tenisii Converse in antrenamentul de powerlifting

Pot efectua un audit energetic de unul singur?

In cazul in care ai 10 minute la dispozitie si facturile la energie pe ultimele 12 luni, poti folosi anumite programe online pentru a compara eficienta energiei casei tale cu alte case aflate in vecinatate, si sa obtii recomandari cu privinta la cum poti imbunatati aceasta eficienta. Odata ce ai gasit un astfel de program, va trebui sa oferi anumite informatii de baza legate de casa ta. In cazul in care nu detii facturile, contacteaza firma la care esti abonat si cere un bilant pe ultimul an.

Este mai sigur sa angajez un auditor profesionist?

In cazul in care doresti sa primesti anumite sfaturi profesioniste care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti eficienta locuintei, este necesar sa contactezi un auditor profesionist. Acesta detine echipamentul necesar pentru a gasi chiar si cea mai mica problema legata de scurgerile de energies au de asa ziele punctele moarte din camerele dumneavoastra. Profesionistii folosesc adesea echipamente profesionale, precum usile suflante, care masoara gradul de scurgeri din anvelopa cladirii, precum si camere cu infrarosu, care dezvaluie zonele de infiltrare a aerului care sunt greu de detectat si o anumita lipsa de izolatie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.