Ce becuri economice folositi?

author
2
1 minute, 43 seconds Read

Odata cu avansarea tehnologiei, au aparut si noi forme de iluminat ce pot ajuta utilizatorii sa economiseasca bani la facturile de la lumina. Iluminatul interior pe baza becurilor LED nu mai este de mult un secret pentru noi, insa cati dintre cei care folosesc astfel de becuri cunosc beneficiile produselor respective. Unii detin o lampa LED in dormitor, altii au ales o plafoniera LED, insa putin stiu faptul ca aceste produse sunt foarte eficiente din punct de vedere al energiei consumate si al puterii emanate.

  • LED-urile sunt capabile sa furnizeze 135 lumeni.
  • Au o durata de viata de peste 50.000 de ore daca sunt proiectate corect
  • LED-urile sunt facute dintr-un material solid, nu contin nici un fel de filament
  • LED-urile se aprind instantaneu, nu necesita timp de incalzire
  • Ele se pot aprinde chiar si la temperaturi de sub 0 grade, nu sunt afectate de temperatura
  • Se pot directiona exact asa cum vrea utilizatorul, asadar nu se risipeste lumina
  • Nu contin mercur sau alte substance periculoase pentru mediu si pentru oameni
  • Ele pot fi controlate din punct de vedere al luminozitatii si al culorii

Mai mult decat atat, becurile cu LED sunt ideale pentru aplicatiile care sunt supuse unui ciclu „aprins-inchis” intens: lampa LED, spot LED etc. Dar eficienta energetica este doar o parte din poveste. Un alt avantaj ar fi selectarea luminii. Design-ul acestor produse este ingenios si o ofera oportunitatea utilizatorului sa foloseasca becurile cu LED exact acolo unde au nevoie.

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont si de faptul ca LED-urile sunt putin mai scumpe decat becurile incandescente sau tuburile fluorescente. Performanta unui lampe LED consta in felul in care a fost felul in care a fost proiectat becul. Alegerea unui design neadecvat poate cauza deteriorarea cipului LED. Chiar daca in Romania nu gasim prea multe persoane care sa foloseasca becuri LED in corpurile de iluminat de uz casnic, exista o serie de motive bune care poate sa-i determine pe acestia sa-si indrepte atentia spre aceasta forma de iluminare. Indiferent ca vorbim de lampa LED sau spot LED, putem economisi bani importanti pe parcursul unui an.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.