Ce cheltuieli avem cand accesam un credit Prima Casa

1 minute, 37 seconds Read

Atunci cand luam un credit Prima Casa, chiar daca costul este mai mic, avem si alte cheltuieli inainte de a ne muta in noua locuinta

Ce trebuie sa stie cei care doresc sa acceseze credite ipotecare, este ca inainte de a primi banii de la banca trebuie sa dispuna de o anumita suma de bani pentru a accesa acel credit. Pentru cumpararea unei locuinte prin credit, cel mai important este sa dispunem de avansul minim necesar solicitat de catre banca.

Din acest motiv, un credit Prima Casa reprezinta solutia cea mai buna deoarece avansul este de minim 5%, in timp ce la un credit ipotecar clasic acesta pleaca de la 15% la imprumuturile in moneda nationala, 20% la cele in valuta daca venitul solicitantului este in acea moneda sau 25% in celelalte cazuri.

Astfel, daca aveti cateva mii de euro, aveti deja suma necesara pentru un avans la un credit Prima Casa, insa pe langa avans aveti de platit si alte cheltuieli, inainte de a primi creditul ipotecar.

Depozitul colateral care sa acopere 3 rate lunare, reprezentand dobanda datorata bancii reprezinta cel mai important cost, acesta ajunge la aproximativ 600 euro. Pe langa depozitul colateral mai aveti de achitat asigurarea imobilului, acesta trebuie asigurat pe intreaga perioada de acordare a imprumutului, iar costul anual este de aproximativ 80 euro la un credit de 57.000 euro, acest cost difera in functie de firma de asigurari agreata.

Evaluarea imobilului va scoate din buzunar inca 100 euro, cu toate ca unele banci lanseaza promotii de atragere a clientilor prin care ofera gratuit acest serviciu.

Vezi si:  Combine frigorifice – performante si pret

In final aveti de achitat costurile notariale care nu sunt calculate in functie de valoarea tranzactiei, ci de grila de evaluare a notarilor. Aceste cheltuieli includ incheierea antecontractului, intabularea si onorariul notarului. Valoarea cheltuielilor notariale depaseste suma de 500 euro si pot ajunge pana la 1000 euro.

Daca gasirea locuintei a fost intermediata de catre o agentie imobiliara, nu uitati si de comisionul datorat acesteia, care ajunge la cel putin 2 procente din valoarea tranzactiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.