4 pasi pe care trebuie sa ii indeplinesti pentru o hidroizolatie perfecta

1 minute, 54 seconds Read

 

Desi nu i se acorda foarte mare atentie, hidroizolatia unei cladiri este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand o costruiesti. Atat atunci cand este vorba despre hidroizolatii fundatii, cat si cand este vorba despre hidroizolatii terase sau pereti, este esential sa fie bine facute si sa asigure eficienta pe termen lung.

Practic, lipsa unei hidroizolatii sau montarea necorespunzatoare a acesteia poate sa duca la probleme destul de grave ulterior, cum ar fi inflitrarea de apa si formarea de mucegai si igrasie.

Ce este hidroizolatia?

Este protectia impotriva apei, care se pune la partile casei care sunt in contact direct cu mediul exterior. Cum pamantul este cel mai important generator de umezeala si cum, este extrem de greu sa hidroizolezi o fundatie dupa ce casa a fost deja construita, se intelege ca hidroizolatia unei fundatii este cea mai importanta.

Ce trebuie sa faci pentru a construi extrem de bine hidroizolatii fundatii?

Aplicarea hidroizolatiei se face, de regula, prin intermediul unor folii de bitum, care se gasesc in comert si care indeparteaza apa. Acestea nu sunt suficiente insa, fiind necesari mai multi pasi pentru o hidroizolatie perfecta.

Hidroizolatia unei fundatii de casa trebuie sa cuprinda urmatorii pasi:

  • Protejarea fundatiei si a zidurilor ce vin in contact cu solul, la exterior;
  • Protejarea terenului de sub constructie, inainte de turnarea pardoselii, prin turnarea unui strat de pietris. Acest strat este extrem de important, deoarece ajuta la ruperea capilaritatii. Dupa stratul de pietris, se monteaza o folie de polietilena, care impiedica patrunderea vaporilor de apa si polistire extrudat, care impiedica transferul de temperatura;
  • Montarea unui tub de drenaj la baza fundatiei, pentru a se putea drena apa care apare din infiltratii. Datorita acestui ren, nivelul apei din infiltratii se va mentine la un nivel constant iar interiorul locuintei va fi protejat;
  • Montarea unui strat de carton bituminat intre fundatie si zidul de caramida.
Vezi si:  Cartitele, noii daunatori ai gradinii

Daca se respecta toti acesti pasi, hidroizolatia va fi bine realizata iar sansele de infiltratii vor fi foarte mici. Din pacate, datorita unei dorinte de economii de material, multi constructori nu respecta acesti pasi, ceea ce duce ulterior la probleme. Din acest motiv, este indicat ca atunci cand iti alegi constructorul cu care vrei sa lucrezi sa o faci cu cea mai mare grija.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.