Campulung Moldovenesc, o locatie deosebita!

1 minute, 37 seconds Read

Te-ai gandit vreodata sa iei tara la pas si sa vezi toate locatiile minunate pe care aceasta le “ascunde”? Noi am facut asta si printre primele locatii care ne-au impresionat s-a numarat Campulung Moldovenesc. Acesta se afla situat in partea de sud a Bucovinei si se intinde pe o lungime de 12 kilometri de-a lungul Raului Moldova care traverseaza orasul oferind o priveliste de milioane.  Pe langa aerul curat si peisajele care-ti bucura privirea, in Campulung Molodovenesc sunt si cateva obiective turistice ce merita vizitate. Printre acestestea amintim:

–          Biserica Romano-Catolica : o cladire construita inca din anul 1815, absolut incantatoare;

–          Biserica Nasterea Maicii Domnului : o bisericuta de lemn construita intre anii 1855-1858

–          Sinagoga Veche : construita in anul 1873;

–          Templul Evreiesc construit in anul 1894;

–          Monumentul statuar „Dragos Voda si Zimbrul” – realizat de artistul Ion Jalea si dezvelit in 1978 in piata centrala a orasului;

–          Biserica Sfantul Dumitru : construita initial in 1883 ca biserica Greco-catolica ruteana si folosita in zilele noastre ca biserica ortodoxa;

–          Biserica Adormirea Maicii Domnului : construitain anul 1913 in centrul orasului;

–          Muzeul etnografic Ion Gramada, din cartierul Capu Satului.

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele ce le puteti vizita odata ajunsi in localitate. Ca si posibilitati de cazare Campulung Moldovenesc pentru turistii exista in zona atat pensiuni si vile particulare cat si hoteluri . Tarifele de cazare nu sunt foarte mari aici practicandu-se tarife corecte si acestea variind in functie de facilitatile oferite de catre unitatile respective. Nefiind o statiune extrem de cunoscuta si populata ca cele de pe Valea Prahovei de exemplu, care in afara de peisaje frumoase nu prea iti mai ofera nimic si iti scoate din buzunar sume colosale pentru masa sau cazare, aici totul este rezonabil.

Daca te-am pus pe ganduri si vrei sa ajungi in zona Bucovinei, arunca un ochii pe fotografiile de pe internet si rezerva-ti locul de cazare in localitate cu ajutorul site-urilor de promovare turistica unde veti gasii detalii amanunite despre zona, tarife si facilitati!

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.