Statiunea balneoclimaterica Pucioasa – relaxare si tratament, toate la un loc

1 minute, 35 seconds Read

O statiune cu caracter permanent, statiunea de la Pucioasa se afla la o altitudine de 350 m, fiind situata intr-o zona deluroasa, exact langa raul Ialomita. Se afla la o distanta de 21 km de Targoviste si 100 km de Bucuresti.

Are o vechime ce dateaza din secolul 16, insa de izvoarele de iod si de sulf s-a aflat abia in prima jumatate a secolului 19, in acest fel ajungand si localitatea sa fie cunoscuta.

Apele de la Pucioasa,  cu precadere in decursul perioadei dintre cele doua razboaie mondiale,  ocupau locul intai printre cele mai cunoscute din Europa, acestea avand numeroase proprietati terapeutice.

Portalul de stiri dambovitene targoviste.info relateaza ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca izvoarele de aici contin numerosi factori sulfo-ferici, ceea ce face ca aceste ape sa fie din punct de vedere curativ net superioare pana si celor mai recunoscute din zona Europei.

In trecut, cu mult inainte de a se realiza acest procedeu, apa era dusa cu caratoarele si data celor ce aveau bai in casa.

Lasand insa istoria deoparte, putem spune ca pentru cei care doresc o cura de refacere a organismului, statiunea le pune la dispozitie o serie de factori naturali precum namol terapeutic, ape minerale sulfuroase si clorurate, hipotone, sodice si calcice dar si bicarbonatate.

In ceea ce priveste afectiunile de care va puteti trata aici, indicatiile terapeutice se indreapta catre afectiuni de tip dermatologic, cardiovascular, reumatismal, posttraumatic, respirator si din sfera ORL, precum si neurologic si metabolic.

Tratamentele constau dintr-o serie de proceduri ce presupun bai calde pe baza de apa minerala, kinetoterapie si gimnastica medicala, cure de aerosoli si inhalatii, dar si sedinte de parafangoterapie si electroterapie, sau chiar si hidroterapie. Aici veti gasi nu doar una, ci doua baze de tratament, ambele oferindu-va rezultate terapeutice spectaculoase.

Vezi si:  Invinge-ti limitele la Busteni!

Beneficiind de temperaturi blande in tot timpul anului, fara umiditate sau curenti, statiunea balneoclimaterica Pucioasa reprezinta un microclimat numai bun pentru cei veniti aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.