Ateneul Roman

author
1 minute, 32 seconds Read

Bucurestiul este un oras mare, ce ascunde multe locuri frumoase pe care noi ar trebui sa le vizitam. Astfel de locuri merita efortul nostru moral si financiar sa ajungem sa le vedem. Chiar daca Bucurestiul este considerat un oras plin de poluare, unde ai doar cluburi si malluri, pentru cunoscatori poate fi un foarte frumos oras cu atractii turistice. Bucurestiul este un oras foarte mare, si de aceea este greu sa gasesti locuri frumoase plimbandu-te cu masina, aceste locuri trebuie sa le ai la cunostinta dinainte si doar sa ajungi la ele, pentru ca strazile bucurestiului sunt foarte intortochiate si te poti pierde imediat prin ele daca nu cunosti foarte bine zona unde te afli.

Ateneul Roman este un astfel de loc, una dintre atractiile turistice ale Bucurestiului care merita vazuta cu orice pret, fiind una dintre emblemele capitalei noastre. Construit in 1865, Ateneul Romane este considerat o bijuterie arhitecturala a Romaniei de astazi. Aceasta constructie este una foarte frumoasa, atat in interior cat si in exterior. In interior putem gasi sala de spectacole, care are 52 de loke cu o capacitate de 600 de locuri. Un alt lucru de apreciat la Ateneul Roman este fresca pictata de Costin Petrescu, care masoara 70 de metri si se afla deasupra lojilor.

Pentru cineva din afara Bucurestiului este destul de greu sa ajunga, cum a fost si pentru mine, dar daca stiti capitala o sa va fie usor. Pentru cei care nu se prea descurca in acest oras mare, ca mine, eu am folosit www.hartastrazibucuresti.ro pentru a afla unde este localizat Ateneul Roman si pentru a afla cum ajung din orasul meu in punctul in care se afla atractia turistica pe care am vrut sa o vizitez, si am ajuns acolo fara probleme, ba chiar am nimerit din prima, deci foarte greu nu este. Daca aveti drum prin capitala, neaparat vizitati Ateneul Roman.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.