Apa si terenul cu gazon sintetic

1 minute, 36 seconds Read

Spre deosebire de gazonul natural care trebuie udat periodic petru a imbunatati calitatea acestuia, gazonul sintetic nu necesita apa. Astfel cheltuielile de intretinere se reduc semnificativ, iar calitatea gazonului ramane practic neschimbata. Totusi in timpul verii, cand temperaturile sunt ridicate, gazonul artificial se incalzeste foarte tare si emana o caldura uneori greu de suportat pentru unii. Se poate opta pentru udarea acestuia pentru reducerea temperaturii si imbunatatirii calitatii jocului, nefiind afectata calitatea materialului component al gazonului sintetic; astfel se poate obtine si o curatare a suprafetei de joc, eliminand praful depus pe fibrele gazonului artificial.

Anotimpul ploios devine o povara cand vorbim despre gazonul natural, acesta fiind aproape imposibil de folosit in cazul unei ploi abundente deoarece substratul acestuia devine moale, ne mai fiind capabil de a oferi rigiditatea necesara. In cazul gazonului sintetic, aparitia ploii nu reduce calitatea activitatii pe aceasta suprafata de joc, deoarece gazonul artificial are o membrana in alcatuierea ei, care ii confera rigiditatea optima practicarii sportului chiar si in conditii meteo neprielnice.

In timpul iernii trebuie sa evitati utilizarea suprafatei de joc cu gazon sintetic daca este acoperita cu zapada, deoarece aceasta se poate transforma foarte usor in gheata, jucatorii fiind astfel in pericol de accidentari. De asemenea, indepartatea stratului de gheata prin mecanisme fizice duce la deterioararea gazonului artificial prin ruperea sau smulgerea fibrelor sintetice de iarba. Pentru evitarea acestor neplaceri se recomanda indepartarea din timp a stratului de zapada depus pe suprafata de joc utilizand lopeti de zapada sau alte accesorii asemanatoare.

Terenurile de sport cu gazon sintetic nu sunt afectate precum cele cu gazon natural, nefiind necesara udarea acestora. Calitatea jocului desfasurat pe acest tip de gazon nu este afectata nici de apa cazuta in abudenta si nici de zapada, daca aceasta este indepartata la momentul potrivit. Daca totusi doriti sa nu fiti influentat de conditiile meteo, puteti opta pentru instalarea unui balon tensiostatic, iar astfel suprafata de joc va ramane tot timpul uscata.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.