Gazonul natural vs. sintetic

1 minute, 33 seconds Read

Voi aborda subiectul in aceasta maniera pentru ca pana la final sa ajungem la beneficiile aduse cumparatorului de gazonul artificial, in balanta fiind puse cu proprietatile gazonului natural, de la modul de ”montare” pana la ingrijirea zilnica pe care acesta o necestita pentru un aspect placut.

Gazonul natural se gaseste pe piata sub doua tipuri diferite: rulouri de gazon si seminte. Rulourile de gazon sunt role de iarba natura deja plantata, iar semintele trebuie sa fie plantate ca sa obtinem gazonul natural, lucru firesc. Pe langa asta, trebuie sa fim atenti la tipul climatic al zonei in care locuim, pentru ca nu putem folosi orice fel de iarba. Pe langa aceasta procesul de plantare respectiv asezare a rulourilor pe suprafata de pamant, este destul de complicat, mai ales in cazul insamantarii.

In urma rezolvarii acestei probleme, trebuie rapita o buna parte a timpului nostru pentru a amenaja un sistem de irigatii care sa ude stratul in locul nostru, sau daca nu ne permitem unul, ne vom rapi din timpul nostru din fiecare zi pentru a uda gazonul la inceput mai mult pentru a incolti sau pana se prinde, apoi regulat pentru a nu se usca. Pe langa udat, trebuie sa tundem mereu peluza pentru a-i pastra aspectul estetic pe care-l dorim, fara aceasta gazonul crescand haotic.

Daca aveti insa ghinionul de a sta intr-o zona cu clima mai pretentioasa, la fel de pretentios va fi si gazonul dumneavoastra, neputand fizic si biologic sa se dezvolte intr-o zona prea friguroasa sau cu temperaturi alternante.

Plecand de la aceste premise, pare mult mai logica si fireasca ideea de-a achizitiona un gazon sintetic care te scuteste de toate grijile enuntate mai sus, adaugandu-i-se avantajele de-ași mentine aspectul natural si viguros in mod constant, tocmai datorita faptului ca nu trebuie sa se tina cont de mediul si factorii exteriori in care este instalat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.