Rolul materialelor pentru diferite tipuri de mobilier

author
1 minute, 48 seconds Read

Piesele de mobilier pot fi facute aproape din orice. In fuctie de tipul acestora si de modul in care sunt folosite, se aleg cele mai potrivite materiale pentru constructia acestora. De exemplu, daca cineva isi doreste sa aiba o casa cu un design impunator, sobru, cu siguranta va alege pentru decorarea acesteia mobila din lemn masiv. Daca persoana respectiva nu dispune de suficiente resurse financiare, va alege un model asemanator de mobila, in acelasi stil, dar dintr-un alt material. Concluzia este ca desi producatorii de mobila folosesc produse diferite in procesul de fabricatie, mobila din lemn se construieste in acelasi mod.

Mobila din lemn este probabil cea mai comuna. Aceasta poate fi fabricata din tipuri de lemn tare, cum ar fi stejar, arin, plop sau mai usor pin, molid ori brad. O alta varianta este mobila construita din placaje de PAL. Acest tip de mobila este mai putin costisitor si mai ,, permisiv” in cazul zgarieturilor, in sensul ca nu este la fel de sensibil ca in cazul mobilei din lemn masiv. Un dezavantaj este faptul ca rezistenta la socuri este destul de scazuta.

Mobila cu tapiterie implica orice fel de material textil sau piele. De cele mai multe ori, materialul este stabilit in fuctie de modul de utilizare al piesei de mobilier si de amplasare: dormitor, living, bucatarie. De exemplu, o familie decide sa isi cumpere o canapea. Daca aceasta va fi destul de mult folosita, este indicat ca tapiteria sa fie din piele, denim sau microfibra. Aceste materiale sunt mai rezistente, iar canapeaua va avea un aspect mai placut o perioada mai indelungata. Aceasta regula se aplica si in cazul scaunelor. Daca acestea sunt folosite ocazional, iar in restul timpului doar ofera un aspect placut camerei, nu este atat de important materialul din care sunt confectionate, ci mai mult partea estetica. In caz contrar, trebuie sa tinem cont de ambele crieterii.

Vezi si:  Cea mai importanta piesa de mobilier pentru copii

Elementele de mobilier sunt foarte importante in decorarea casei. Gama fiind larga este destul de dificil sa alegem cele mai potrivite modele. Din acest motiv, trebuie sa tinem cont in primul rand de necesitati, apoi de partea estetica. Modele se schimba foarte des, in schimb nevoile vor fi aceleasi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.