Avantajele usilor de garaj sectionale

2 minutes, 18 seconds Read

In vreme ce unii sunt de parere ca usa de garaj este un amanunt neglijabil cand vine vorba de construirea si amenajarea unei case, altii considera ca este un element de maxima importanta care fie deformeaza Intregul aspect exterior al casei fie Il armonizeaza.

O alegere foarte buna pentru garajul dvs. o reprezinta usa de garaj sectionala. In cele ce urmeaza, veti afla unele dintre avantajele acestei optiuni.

Ce este o usa de garaj sectionala?

O usa de garaj sectionala este un tip de usa care se realizeaza dintr- o serie de panouri (de regula, intre 6 si 8 ) conectate  intre ele si care si culiseaza intai in plan vertical, apoi in plan orizontal  atunci cand usa este deschisa. Panourile din care este formata – in pozitia deschis – se ‘’aseaza’’ pe doua sine montate in paralele cu tavanul. Acest model este potrivit  pentru toate deschiderile posibile (in unghi drept , oblic sau sub forma unui arc de cerc).

Usile de garaj sectionale sunt o alegere optima pentru economisirea spatiului

Acest tip de deschidere  este adecvat  pentru garajele cu spatiu redus la exterior sau pentru garajele cu iesire la trotuar. Usile sectionale nu necesita spatiu suplimentar In afara garajului pentru a se deschide (spre deosebire de usile de garaj monolitice) autoturismul putand fi plasat chiar langa usa. De asemenea, este posibila si ridicarea partiala a usii (se opresc la Inaltimea dorita).

Montajul se face in partea din spate a golului si deschiderea se face prin culisare de-a lungul tavanului lasand libera atat intrarea cat si spatiul interior aferente garajului

Ele pot fi actionate manual cu mare usurinta datorita balansarii perfecte cu ajutorul arcurilor de torsiune sau automat prin intermediul unei telecomenzi sau fotocelule.

Vezi si:  Alege lenjerii de pat pentru orice dormitor

Usile de garaj sectionale sunt foarte fiabile si rentabile

Prin structural lor constructiva, usile de garaj sunt foarte fiabile  si nu necesita o intretinere prea complexa. Imbinarile intre  panouri sunt concepute sa asigure protectie contra ranirii accidentale iar in caz de deteriorare, se poate inlocui un singur panou fara sa fiti nevoiti sa reparati toata usa!

Mare diversitate de modele

Sunt o optiune incredibil de atractiva deoarece pot fi gasite Intr-o multitudine de stiluri, texturi si materiale diferite (metal, fibra de sticla, lemn) si vin cu o serie de accesorii utile. Acest tip de usa poate fi accesorizat cu ferestre, sporind astfel frumusetea casei dumneavoastra. Vitrarea usilor de garaj este realizata cu geamuri duble din Plexiglas si poate fi simpla sau cu ornamente.

De asemenea,in  usa de garaj sectionala poate fi montata o usa pietonala incorporata, care va permite accesul in garaj fara a fi necesara deschiderea intregii usi. Aceasta situatie este recomandata atunci cand nu exista o alta cale de acces in garaj reducandu-se astfel consumul de energie  atunci cand se efectueaza diferite activitati ce necesita intrarea frecventa in garaj.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.