Istoria unei fabrici romanesti de saltele

2 minutes, 10 seconds Read

Intr-o industrie romaneasca tot mai „saraca” in brand-uri de traditie, o fabrica producatoare de saltele cu capital integral romanesc realizeaza de mai bine de 10 ani produse de cea mai buna calitate, marca Massimo fiind considerata a 5-a marca de saltele din Romania.

Fabrica de saltele Massimo a luat nastere in urma cu 20 de ani pornind de la ideea de a aduce in Romania tehnologia italiana dedicata somnului. Astfel, s-au urmat in toti acesti ani tehnologii axate pe calitate intrucat se simtea lipsa acuta a unui astfel de produs pe piata romaneasca de mobila, astfel luand nastere prima saltea ortopedica din Romania care a capatat materii prime de o calitate deosebita de la mari firme europene.

Inca de la prima saltea iesita pe portile fabricii Massimo, atentia s-a indreptat asupra calitatii materiilor prime si a manoperei ce avea sa definitiveze fiecare saltea produsa de brand-ul Massimo, fiind imbinate mai bine de 20 ani de tehnologii de ultima ora cu procese de productie si tehnici deosebite, fiecarei saltele in parte revenindu-i  7 procese tehnologice. Astazi, cele mai fine saltele ce parasesc oricare din cele 3 puncte de productie  sunt realizate in proportie de 80% manual cu materii prime naturale extrem de valoroase, pentru o singura saltea depasinu-se cu usurinta 150 de ore de lucru manual.

Materiile prime folosite pentru realizarea saltelelor in anii 90 s-au transformat in produse de marca in anii 2000, ajungand acum la materiale extrem de fine a caror tratare antibacteriana realizata prin procese tehnologice dificile pentru a nu elimina din beneficiile saltelei initiale. Astazi, materiile prime sunt alese cu o deosebita grija pentru mediul inconjurator dar mai ales pentru clientul ce beneficiaza de calitatile saltelei, ajungand ca pentru liniile de lux materialele componente ale saltelei sa fie personalizate pe cerinta clientului, lucru pe care il regasim la doar 4 producatori europeni printre care si Massimo.

Activitatea micutei fabrici de saltele se desfasura pe mai putin de 900 mp dedicati productiei, astazi, aceasta ajungand sa-si desfasoare productia saltelelor pe mai bine de 5000 mp. Activitatea se desfasoara pe 3 directii clar definite:

•    Compartimentul serie unde sunt produse modelele standard de saltele care alcatuiesc colectia Massimo

•     Compartimentul saltelelor personalizate in care modelele standard sunt adaptate pentru diferitele solicitari ale clientilor

•     Compartimentul saltelelor unicat ce raspunde in principal solicitarilor speciale si luxului in special accesoriile de pat

Echipamentele ce doteaza fabrica de saltele Massimo au provenit din Italia inca de la inceput, tehnologia de fabricare a saltelelor fiind preluata de la cei mai mari producatori in domeniu alaturand acestora traininguri periodice ale personalului operator facute la mari jucatori ai pietei europene de saltele ortopedice reusind astfel sa  produca in pionerat pe piata romaneasca modele de avangarda internationala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.