Cum sa cureti mai usor dupa o renovare majora

2 minutes, 4 seconds Read

Renovarile implica multa dezordine, praful care rezulta in acest proces ramane multe saptamani dupa. Nu doar ca este neplacut, dar este si foarte daunator atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie.

Este mai usor sa previi mizeria, decat sa o combati. Arunca un ochi pe acest ghid pentru a minimiza mizeria si pentru a face mai putina curatenie dupa constructor.

Daca doresti ca o firma specializata sa faca asta, apeleaza la o firma de servicii de curatenie. Poti apela la o astfel de firma pentru a beneficia de servicii profesioniste de curatare. Singurul dezavantaj este ca pentru o curatenie dupa lucrari de renovare, veti plati destul de mult.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a curata mult mai usor :

  1. Incepe prin a matura si a aspira toate suprafetele din casa. Cand vorbim despre toate suprafetele, asta inseamna chiar si pereti sau tavane. Praful se depune peste tot si nu trebuie sa omiteti aceste zone. Daca ati avut musafiri atunci categoric este nevoie de o curatenie dupa petreceri sau evenimente.
  2. Aspirati si spalati pardoseala din casa. De regula, este indicat ca pardoselile sa fie dezinfectate.
  3. Spalati, curatati si aspirati toate obiectele tapitate din casa. Aspirarea este importanta, pentru ca praful intra adanc in tesaturi si va poate crea alergii neplacute sau alte probleme de sanatate.
  4. Spalati si curatati cu detergenti si dezinfectanti usile, clantele usilor, plintele etc.
  5. Dupa ce ati facut aceste lucruri, treceti la dezinfectarea si curatarea bailor si a bucatariei din casa. Atunci cand curatati, nu faceti asta doar pentru spatii in sine si pentru mobila de bucatarie sau baie, curatati si obiectele electrocasnice pe care le aveti.
  6. Urmeaza geamurile, care necesita o curatare cu substante degresante. Curatati foarte bine pervazurile si ramele geamurilor.
  7. Atunci cand curatati bucataria nu omiteti gurile de aerisire, ventilatoarele hotei etc.
  8. Curata foarte bine interiorul si exteriorul rafturilor si dulapurilor. Praful poate patrunde chiar si prin cele mai mici fisuri.
  9. Aduna si arunca toate gunoaiele rezultate in urma renovarii. De regula acest lucru trebuie realizat de catre persoanele pe care le-ati angajat sa faca renovarea.

Inainte sa te apuci de curatenie trebuie sa te intrebi daca ai timp si energie. Este foarte important sa stabilesti aceste aspecte, pentru ca de regula o curatenie generala dureaza destul de mult si iti consuma energia.

Daca decizi sa faci chiar tu asta, este important sa cureti spatiul foarte bine si sa fie aerisit in permanenta, pentru ca tot praful si vaporii substantelor de curatare sa nu te afecteze.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.