Corpuri de iluminat pentru perete

2 minutes, 1 second Read

Toata lumea s-a obisnuit sa aiba corpuri de iluminat doar pe tavan, ceea ce nu este deloc benefic, pentru ca nu poti sa lucrezi la noi idei de decor, ci sa ramai mereu cu aceleasi, in ceea ce priveste iluminatul, bineinteles. In plus, un corp de iluminat pe perete poate fi un inlocuitor foarte bun pentru tablouri sau alte tipuri de decoratiuni pe care probabil nu ti le doresti, pentru a nu incarca prea mult decorul.

Haideti sa economisim niste lungimi de cabluri si sa coboram corpurile de iluminat de pe tavan pe perete, unde sunt la un nivel mai usor de observat de catre ochiul critic al persoanelor care ne intra in casa, si nu trebuie sa dea cu capul in cele care atarna sau sa isi dea ochii peste cap ca sa vada ce frumos candelabru ai in casa. Si cu asta nu vreau sa spun sa facem totul pentru a vedea altii ce gusturi bune avem noi, ci doar subliniam un alt aspect in cazul in care ne place sa ne fie apreciate lucrurile pe care le avem. Pana la urma, gusturile nu se discuta si fiecare are dreptul sa isi impuna propria personalitate in propria casa.

Aceste corpuri de iluminat, pe care le puteti gasi aici, le numim, impropriu, aplice, pentru ca ele se aplica pe perete. Insa este impropriu pentru ca aceasta denumire vine de la acele corpuri de iluminat cu sticla opaca, care au acelasi tip de prindere, doar modelul sticlei variaza. Si acele aplice sunt frumoase, insa deja sunt prea uzate si nu mai au aceeasi frumusete care o aveau odinioara, cand abia aparusera. In plus, tot mai multi producatori de mana a doua, care nu mai ofera aceeasi calitate ca si cei originali, ceea ce a stricat imaginea colectiva a acestor corpuri de ilminat. In fine, aplicele sunt toate acele corpuri de iluminat care se aplica pe perete, care acum au o multime de design-uri diferite, care mai de care mai interesante si mai pline de semnificatie.

Trebuie sa stiti ca nu sustin corpurile de iluminat pentru perete pentru orice camera, pentru ca, spre exemplu, in sufragerie, candelabrele sau corpurile de iluminat trebuie sa lumineze de sus, pentru ca totul pe masa sa fie vizibil si ca sa nu manance lumea tinandu-si umbra. Insa acolo unde se poate, recomand folosirea corpurilor de iluminat pentru perete, pentru ca coboara lumina la un nivel mult mai accesibil si mai folositor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.