amenajari-gradini-kalongraden

Munca de amenajari gradini ca si profesie

1 minute, 51 seconds Read

amenajari-gradini-kalongradenIn amenajari gradini, rezultatul va reflecta calitatea muncii depuse. Desi din afara, de multe ori, pare o munca fizica murdara, are foarte multe satisfactii. Cine doreste sa faca amenajari gradini, in mod profesionist, trebuie sa fie dispus sa faca toate lucrarile necesare.

Lucrarile importante in amenajari gradini

In amenajari gradini, pe langa construirea gradinii, a scheletului acesteia, cu  elementele de atractie (iazuri, cascade), se munceste mult cu pamantul.

Deseori se schimba pamantul cu unul mai bun, se amenajeaza in forma in care se doreste, se pregateste pentru plantare si periodic se trateaza. Sunt munci fizice si grele fara de care nu puteti avea rezultate bune.

Amenajarea gradinii nu se refera doar la plante ci si la pregatirea mediului in care plantele sa se simta suficient de bine incat sa infloreasca.

Pregatirea pamantului include de exemplu schimbarea ph-ului solului. Stim ca unele plante prefera solul alcalin, altele prefera solul mai acid asa ca prin diverse amestecuri, acest PH poate fi schimbat in functie de plante.

Daca totul este bine pregatit poate sa inceapa plantarea, procedeu in urma caruia gradina va prinde viata. Plantele decorative vor aduce culoare si viata in gradina.

Intretinerea plantelor de gradina

Munca de amenajari gradini nu se termina niciodata, plantele au nevoie de intretinere continua. O planta care este bolnava sau ii lipseste ceva nu va inflori si nu va arata bine.

Astfel este foarte important sa asiguram o hidratare suficienta plantelor. Daca avem un sistem de irigat automat, acesta va uda plantele dupa programul stabilit dar trebuie sa verificam periodic daca programul ales este sau nu eficient.

Vezi si:  Inchirieri locuinte pe timpul iernii

Daca nu avem un sistem de irigat automat atunci va trebui sa facem udarea plantelor manual. Sa tinem cont de cantitatea necesara de apa la fiecare planta in parte, altfel este posibil sa udam prea mult unele plante iar pe altele prea putin.

Daca avem gazon, acesta trebuie tuns periodic si fertilizat ca sa arate bine.  Totodata pamantul trebuie aerat ca sa se asigure oxigenul in sol, doar asa vom avea un gazon verde si viguros.

Periodic trebuie sa se faca munci de curatare in gradina. Crengile, frunzele uscate nu numai ca nu arata bine dar de multe ori dauneaza. Unele resturi de plante pot fi reutilizate in compost.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.