Danemarca- insule secrete ideale de descoperit toamna

author
1 minute, 27 seconds Read

Un veritabil arhipelag, Danemarca are o parte continentala, Jutland, inconjurata de 440 de insule. Unele dintre ele nu sunt locuite. Iata deci cateva destinatii pentru a descoperi frumusetea salbatica a Scandinaviei.

Fejø, insula cu pomi de mar

Pe aceasta insula din partea de sud-est a tarii, sunt presarati peste o suta de pomi de mar. Motivul este unul foarte simplu: aici fructele beneficiaza de 200 de ore de soare in plus fata de restul tarii. Iar specialitatea locala are o multime de forme: suc, tarte, sosuri…

Christiansø, bine ai venit in arhipelagul Ert

In partea de est a tarii, in marea Baltica, Christiansø face parte din Arhipelagul Ert. Este vorba despre un mic paradis salbatic, unde timpul pare sa stea in loc. Insulita este accesibila cu feribotul de la Gudhjem. Se poate vizita Great Tower construit acum 300 de ani. S-a folosit mai intai ca far iar acum este un centru cultural.

Anholt, insula cu foci

Pentru a observa animalele marine, este locul perfect. Pe aceasta insula, aflata intr-o zona protejata, traiesc numeroase foci. Este vorba chiar despre cea mai importanta colonie de pe insula. Pentru a le vedea fara sa le deranjezi, poti merge la Kattegat, un loc aflat intre Suedia si Danemarca.

Fionie, o insula incantatoare

In partea de sud a tarii, insula natala a povestitorului Hans Christian Andersen este o adevarata incantare. Are castele si gradini magnifice iar capitala sa Odense are stradute pavate si cele mai dragute strazi colorate.

Bornholm si Samsø, cele mai ecologice insule din Europa

Zero deseuri, energie solara, turism responsabil, producerea de biogaz…sunt cele mai ecologice insule din Europa, cu o multime de locuri de descoperit. Bornholm are un satuc de pescari si impresionantul castel Hammershus. Iar Samsø are cel mai mare labirint din lume.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.