Pregatirea covoarelor pentru spalatorie

3 minutes, 2 seconds Read

Te-ai apucat de curățenie și nu știi cine se va ocupa de spălarea covoarelor? O idee bună ar fi să apelezi la serviciile unei spălătorii specializate în curățarea covoarelor. Acest lucru nu doar că te va scăpa de o grijă în plus, dar îți va oferi și garanția că vei primi înapoi covoare perfect spălate, uscate și parfumate.

Chiar dacă în general nu le acorzi o atenție prea mare, covoarele făcând parte din acele lucruri pe care le vezi zi de zi în casă fără să le observi cu adevărat, acestea devin cu adevărat vizibile atunci când se murdăresc sau, dimpotrivă, atunci când sunt proaspăt curățate și parfumate.

Dacă primul scenariu nu este deloc de dorit, niște covoare murdare putând să schimbe foarte mult în rău aspectul unei case, al doilea scenariu este unul la care visăm cu toții: o casă curată, cu covoare impecabile și pufoase, care să ne dea senzația de lux și confort.

Revenind la realitate și la aspecte mai pragmatice, dacă ai ales deja acea spălătorie covoare care se va ocupa de covoarele tale, trebuie să știi că acestea trebuie pregătite înainte de a fi predate profesioniștilor. Iată cum:

1. Sortează-le pe mărimi

Dacă ai o casă mare și automat foarte multe covoare, covorașe și mochețele, ar fi bine să le sortezi înainte ca acestea să fie preluate de echipa de la spălătorie.
Indiferent că le vei transporta tu sau că vor fi preluate de la domiciliu, separă în primul rând covoarele mai mari de cele mici, pentru a avea o evidența a acestora, dar și pentru a stabili mai ușor prețul pe care îl vei avea de plătit (spălarea unui covor se taxează de obicei pe metru pătrat), nemaifiind nevoie să desfaci fiecare covor în parte.

Vezi si:  Cum alegem tipurile de saltele de pat?

2. Atenție la culori și materiale

Dacă știi că ai în casă unele covoare din materiale delicate (blăniță, lână, etc.) sau care se pot decolora ușor dacă sunt spălate cu apă fierbinte ori detergenți puternici, e bine să faci o evidență a acestora. Nu ar strica nici să atașezi un bilețel de atenționare pe fiecare dintre ele, pentru a fi sigur că cei de la spălătorie nu vor uita să trateze covorul cu atenția necesară.

3. Atenție la obiectele mici!

Înainte de a preda covoarele unei spălătorii specializate este bine să le verifici ca nu cumva în țesătura lor, mai ales în cazul celor foarte groase și pufoase, să nu se ascundă mici obiecte personale. Ridică ușor covoarele și întoarce-le cu susul în jos. Uită-te pe podea după ace de păr, bănuți, jucării mici sau orice alte obiecte minuscule s-ar putea ascunde în țesătura covorului.

În afară de faptul că aceste obiecte, unele poate chiar cu o valoare sentimentală pentru tine, se pot pierde în timpul transportului sau operațiunii de curățare, unele pot chiar să îi rănească pe membrii echipei de curățenie. Chiar dacă aceștia sunt instruiți să evite astfel de accidente, este mai bine ca și tu să fii prevăzător și să nu lași în covoare obiecte care pot produce unele accidente nedorite.

În final, efortul de a pregăti covoarele pentru spălătorie îți va fi răsplătit: casa ta va fi din nou ”îmbrăcată” cu covoare curate și parfumate!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.