Amenajarea unui birou cu cheltuieli minime

2 minutes, 13 seconds Read

birouldeacasa-1389358980Mobilarea unui birou nou sau chiar remobilarea celui vechi este intotdeauna o operatie creativa si distractiva. Solutiile pot fi variate, iar mobila birou creata special cu acest scop este de diverse tipologii. Cu toate acestea, preturile sunt de fiecare data mari si, mai ales daca trebuie sa cumperi totul, cheltuielile se pot dovedi foarte oneroase.

Nu trebuie insa sa te descurajezi, ci din contra, adesea cu un material economic si putina imaginatie se pot obtine optime rezultate, functionale si originale cu costuri mici. Daca doresti cateva idei, iti consiliem lectura acestui articol care explica cum sa amenajezi un birou cu cheltuieli minime.

Pentru inceput, asigura-te ca ai la indemana urmatoarele: panouri de lemn compensat si cuie, smirghel, pensula si vopsea netoxica, paleti, o bormasina si holsuruburi si adeziv.

Pentru a mobila un birou este nevoie in primul rand de o masa de lucru. Aceasta poate fi fabricata din numai doua panouri de compensat cu grosimea de 2 centimetri, cuie de 4 centimetri, smirghel, o pensula moale si vopsea netoxica, fie transparenta, fie alba (sau eventual de alte culori). Constructia este simpla, fiind suficienta asamblarea placilor cu ajutorul cuielor, rotunjind colturile planului superior al biroului, cu smirghel.

In fine, cu o pensula moale, este oportun sa vopsesti cu o vopsea transparenta protectiva pe toate suprafetele. Astfel, vei avea un birou pregatit pentru lucru, cu cheltuieli putine.

Apoi este necesar sa te gandesti la diverse rafturi, indispensabile in orice birou pentru a aseza documentele, imprimante si materiale de diverse tipuri: vor fi suficiente cateva rafturi de lemn. Placile de compensat merg foarte bine, dar este bine sa alegi pe cele cu o grosime de cel putin 1-2 cm si eventual sa le vopsesti cu culoarea preferata. Nu ramane apoi decat sa le fixezi pe pereti cu ajutorul unor coltari metalici.

Vezi si:  Curățenia de primăvară cu Builders!

Daca este suficient spatiu in incapere se poate introduce un divan cheltuind foarte putin: suficient sa slefuiesti si sa vopsesti cu vopsea transparenta unul sau doi paleti si sa-i amenajezi cu cateva perne. Eventual, se pot face si cateva cusaturi folosind o captuseala sintetica si in acelasi timp se pot aplica bucati de stofa , eventual dintr-o cuvertura veche de bumbac.

In plus, se pot adauga biroului o etajera ce poate fi folosita ca arhiva. Confectionarea ei este facila: se iau cateva ladite robuste folosite pentru fructe, se slefuiesc si se vopsesc dupa gust. Cu suruburi si bormasina se fixeaza pe perete sau pe paviment si, cu un carton robust, se vor taia planuri dreptunghiulare pentru a imbraca diversele planuri de sprijin, cu ajutorul adezivului si acoperite cu hartie autoadeziva cauciucata pentru a le conferi mai multa rezistenta.

Cu aceste mici subtilitati, biroul va fi amenajat cheltuind o cifra derizorie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.